Încă o plecare din Pro România. După doar trei luni, Gelu Diaconu părăsește și el barca lui Victor Ponta: ‘Și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul’

Încă o plecare din Pro România. După doar trei luni, Gelu Diaconu părăsește și el barca lui Victor Ponta: 'Și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul'
Foto: Facebook

Încă o plecare din partidul condus de Victor Ponta. După eșecul înregistrat la alegerile locale, fostul premier este torpilat din interior. Astfel, după demisia vicepreședintelui Pro România, Ioana Petrecu, și Gelu Diaconu și-a anunțat, vineri, plecarea. Ambele demisii sunt motivate prin faptul că liderii partidului nu își respectă cuvântul.

Gelu Diaconu pleacă din Pro România

Gelu Diaconu, fost șef al Fiscului, pleacă din Pro România după doar trei luni de la înscrierea în formațiunea lui Victor Ponta, despre care spune că „și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul”.

„Cum spuneam, am venit pentru Victor Ponta în pofida faptului ca și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul. Cu toate acestea, el rămâne pentru mine un foarte bun fost prim ministru. Curajos în luarea de decizii economice liberale.”, se arată într-un mesaj transmis vineri de Gelu Diaconu pe grupul de whatsapp al formațiunii, potrivit Hotnews.

Gelu Diaconu s-a arătat nemulțumit de președintele și secretarul general al Pro România Ilfov, Mircea Ursache și, respectiv, Andrei Rizoi.

„La începutul lui iulie, lipsiți de organizații, erau modești și cooperanti. Astăzi, s-au urcat pe valul succesului conjunctural și țes intrigi. Mă separă prea multe de acești doi oameni, liderii dvs actuali. Nu voi enumera nimic acum din ceea ce mă separă de ei, pentru că nu vreau să vă stric momentul festiv”, a comentat Diaconu pe grupul de whatsapp al formațiunii, în momentul în care liderii Pro România din Ilfov se reuniseră pentru a serba rezultatul bun obținut în sector.

Ulterior, acesta a conchis anunțându-și plecarea din Pro România.

„Concluzia la cele scrise mai sus nu poate fi decât una singură: de astăzi nu mai sunt membru al partidului Pro Romania spre ușurarea tandemului amintit mai sus și a altora care poartă de grijă acestui partid. Numai bine va doresc tuturor și mult succes!”, mai adaugă Gelu Diaconu.

Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor, demisionează din Pro România

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, a anuntat joi ca demisioneaza din partid, după doi ani în care i-a fost alături luiVictor Ponta.

Ea spune acum că i s-a reproșat lipsă de implicare, în condițiile în care ea a avut mai multe proiecte care au fost ignorate de conducerea partidului.

„In lipsă unui dialog constructiv în interiorul formațiunii din care fac parte, am ales să iau poziții publice, ori de câte ori am avut ocazia sa–mi exprim punctul de vedere, mai ales pe temele în care am o expertiză bazată pe studii și experiență de lucru la nivel internațional. Din păcate, doar rar luările mele de poziție au dus la inițiative legislative ale PRO România în Parlament. Sentimentul sterilității unei astfel de activități politice a devenit pregnant”, a explicat Petrescu.

Ioana Petrescule mulţumeşte colegilor şi îşi exprimă speranţa ca „într-un final poate ei vor reuşi să îi convingă pe liderii partidului că drumul bun este cel al construcţiei perseverente, al dialogului onest şi transparent, să refuze duplicitatea, oportunismul, trădarea şi târguielile de culise”.

Ultima oră
22:08 - Marcel Ciolacu: Va veni FMI în România la anul pentru că nu vor găsi altă soluție. Categoric vor veni și tăierile
21:57 - Ludovic Orban: În decizia despre viitorul PNL trebuie să conteze doar membrii partidului și nicio altă entitate din exteriorul său (VIDEO)
21:42 - Primul oraș din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale
21:39 - Radu Oprea (PSD): Starea de alertă din Sectorul 1, o cârdășie între prefectul USR-PLUS și primarul USR-PLUS – și cu mai mulți bani plătiți, și fără curățenie, și cu șobolani. O vom ataca în instanță (VIDEO)
21:32 - Restricții majore în New York, în contextul unui nou val de COVID-19: Vaccin sau test obligatoriu pentru funcționari
21:19 - Tanczos Barna: Agenția pentru Protecția Mediului nu are capacitatea de a interveni cu o echipă de specialiști pentru decontaminarea sau ecologizarea zonelor poluate
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate