Încă un pas spre revocarea Renatei Weber – Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului. Ludovic Orban: Există încălcări ale Constituției, ale legilor țării (VIDEO)

Încă un pas spre revocarea Renatei Weber - Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului. Ludovic Orban: Există încălcări ale Constituției, ale legilor țării (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și ale Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au fost respinse, marți, de Parlament. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a anunțat că urmează revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, dat fiind că, în cazul său, se poate vorbi despre „încălcări ale Constituției, ale legilor țării”.

Încă un pas spre revocarea Renatei Weber – Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului. Ludovic Orban: Există încălcări ale Constituției, ale legilor țării

Ludovic Orban, despre revocarea Avocatului Poporului

„Parlamentul a respins azi raportul Consiliului Național al Audiovizualului. Consecința e încetarea mandatului președintelui CNA. Tot azi, Parlamentul a decis să voteze raportul formulat de Comisiile juridice cu privire la Avocatul Poporului pe 2018, 2019 și 2020. De asemenea, Parlamentul a adoptat raportul Comisiilor juridice cu majoritatea necesară. Prin urmare, vom solicita revocarea Avocatului Poporului. Au fost pe ordinea de zi rapoartelor CSAT pe anul 2019 și 2020. Am dezbătut raportul CNCD, raport ce a fost aprobat”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă membrii coaliției de guvernare s-au pus de acord pe cine vor propune în locul Renatei weber, Orban a răspuns: „Vom face publică această propunere după ce se vor finaliza procedurile de revocare”.

„Mâine dimineață, am decis cu doamna Dragu (președinta Senatului), să convocăm Birourile permanente pentru a stabili o reuniune de plen. Dacă sunt îndeplinite cerințele procedurale, vom dezbate și cererea de revocare a Avocatului Poporului. Va trebui să găsim o soluție în urma situație create la CNA. Raportul adoptat evidențiază încălcări ale Constituției, ale legilor țării care au fost săvârșite de Avocatul Poporului. Va fi o fundamentare votul de azi pentru cererea de revocare a Avocatului Poporului”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”