Inițiativă privind creșterea unor pensii speciale, pe ordinea de zi a unei comisii din Camera Deputaților. Alin Apostol (USR): „Proiectul e inițiat de Iordache, Nicolicea și Șerban Nicolae. Putem spune că spiritul lor încă dăinuie”

Inițiativă privind creșterea unor pensii speciale, pe ordinea de zi a unei comisii din Camera Deputaților. Alin Apostol (USR): „Proiectul e inițiat de Iordache, Nicolicea și Șerban Nicolae. Putem spune că spiritul lor încă dăinuie”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul USR Alin Apostol susține că pe ordinea de zi de miercuri a Comisiei de Administrație din Camera Deputaților figurează un proiect de lege de creștere a pensiilor speciale ale funcționarilor parlamentari. Proiectul a fost inițiat de foștii parlamentari PSD Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae. „Putem spune că spiritul lor încă dăinuie”, a remarcat, ironic, deputatul USR.

Proiect pentru creșterea unor pensii speciale, la dezbatere în Parlament

„Cu dedicație de la PSD pentru funcționarii publici parlamentari – mărirea Pensiilor Speciale

Mâine avem pe ordinea de zi a Comisiei de Administrație un proiect legislativ. Un nou set de privilegii ale “Specialului” și accesul la …ați ghicit mărirea „pensiilor speciale”. În mod concret, parlamentarii PSD doresc ca pensiile speciale ale funcționarilor publici parlamentari să se ajusteze cu măririle salariilor funcționarilor publici parlamentari. Această propunere SPECIALĂ este acum în vigoare doar pentru magistrați. Proiectul este inițiat de un trio celebru: Iordache, Nicolicea și Șerban Nicolae. Putem spune că spiritul lor încă dăinuie.

Motivația ambalată cu multă ipocrizie – este o măsură legislativă de compensare a limitărilor pe care acești funcționari trebuie să le îndure din cauza incompatibilitităților și interdicțiilor impuse de lege. Și, cum obrazul PSD-ist e gros, nu putea lipsi nici sintagma “pentru eliminarea discriminărilor””, a scris Alin Apostol, pe Facebook.

Tot Apostol e cel care a dezvăluit recent că parlamentarii PSD, PNL și UDMR au mărit pe șest salariile funcționarilor de la Cancelaria premierului, chiar când tot ei spuneau că nu-s bani pentru o creștere mai substanțială a pensiilor. Până la urmă, liderii coaliției au decis ca pensiile să fie majorate doar cu 12,5%, iar cei cu pensii până în 3.000 să primească și ajutoare suplimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră