Întăriri în PRO România. Victor Ponta a adus un fost ministru PSD

Foto: Facebook / Ilan Laufer

Victor Ponta se întărește pentru parlamentare. Teoretic, cu cel puțin 0,1%, asta pentru că cea mai importantă figură cooptată de curând în echipa Pro România este un fost candidat la Primăria Capitalei, respectivun fost ministru.

Ilan Laufer, ministru al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul PSD condus de către Mihai Tudose, a bătut palma cu Victor Ponta. Astfel, Laufer va fi coleg de partid cu doi foști premieri. În afară de Ponta, Călin Popescu Tăriceanu s-a „transferat” deja în partidul dizidenților din PSD.

Ilan Laufer, fost candidat la Primăria Capitalei

La alegerile locale din 2020, Ilan Laufer a obținut 0,1%, iar Călin Popescu Tăriceanu 1,6%. Laufer a fost propus în 2018 pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, dar Klaus Iohannis a respins propunerea. În replică, pesedistul l-a acuzat pe președinte de antisemitism.

Ilan Laufer a fost numit consilier onorific al Vioricăi Dăncilă, dar a demisionat din funcție în 2019. La finalul anului și-a lansat partidul Platforma Social Liberală, care nu a avut prea mult succes.

Partidul lui Ilan Laufer, absorbit de PRO România, formațiunea lui Victor Ponta

Cel poreclit „Ken” pentru asemănarea cu personajul din „Barbie”, în urma operațiilor estetice pe care și le-ar fi făcut, potrivit presei tabloide, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce a bătut palma cu Victor Ponta.

„Startup-ul politic pe care l-am inițiat la sfârșitul anului trecut FIN-PSL, se va alătura prin fuziune Partidului Pro România.

Îi mulțumesc lui Victor Ponta pentru toată deschiderea pe care a avut-o față de acest proiect politic cu orientare de centru, proiect format din oameni profesioniști și tineri antreprenori care, prin această fuziune, vor consolida zona liberal-antreprenorială a Pro România și își vor aduce contribuția în cadrul proiectelor menite să sprijine mediul privat și în mod special firmele românești, acestea fiind cele mai afectate de actuala criză economică provocată de pandemie.

Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată de a deschide lista de candidați pentru Camera Deputaților în județul Brăila și îi asigur de toată implicarea mea astfel încât atât partidul cât și capitalul autohton să aibă cel puțin un reprezentant din județ în viitorul Parlament”, a notat Laufer pe pagina sa de Facebook.