Ioana Mihăilă: Mandatul meu de ministru al Sănătății a pus soluţii pe masă, soluţii care au fost faultate de câte ori s-a putut de către un premier care nu credea că vine valul 4

Ioana Mihăilă: Mandatul meu de ministru al Sănătății a pus soluţii pe masă, soluţii care au fost faultate de câte ori s-a putut de către un premier care nu credea că vine valul 4

Ioana Mihăilă, propunerea USR pentru funcția de ministrul al Sănătăţii, a afirmat marţi, la audierea în comisiile parlamentare de specialitate, că în primul său mandat de ministru a venit cu soluții pentru gestionarea crizei COVID, dar acestea „au fost faultate de câte ori s-a putut de către un premier care nu credea că vine valul 4”.

Ioana Mihăilă, acuzații la adresa lui Florin Cîțu

„Pacienţii aşteaptă soluţii, nu prelungirea crizei. Înainte să vă lansaţi în întrebări, acuzaţii şi ştiri false vânturate prin presă, vă avertizez că voi demonstra cu documente că mandatul meu a pus soluţii pe masă soluţii care au fost faultate de câte ori s-a putut de către un premier, care nu credea că vine valul 4. Nu mă interesează de la ce partide sunteţi, înţeleg vă cer ca azi să fim specialişti care se bazează pe ştiinţă”, a declarat Ioana Mihăilă.

Aceasta a spus apoi că e nevoie de măsuri ferme, chiar dacă ele sunt nepopulare, pentru a limita răspândirea coronavirusului: limitarea evenimentelor neesențiale în spații închise, decalarea anului școlar cu recuperare în lunile de vară și certificat verde obligatoriu pentru anumite activități. Mihăilă a mai propus ca accesul în spațiile comerciale neesențiale să se realizeze la final de săptămână doar cu certificat sanitar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:02 - Preoți falși pe rețelele de socializare: erau contactați de persoane vătămate cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă în schimbul unei sume de bani. Prejudiciul se ridică la 80.000 de lei
09:59 - Motivul pentru care Simona Halep a ales să plece din țară înaintea procesului de dopaj: „Vrea să îngroape trecutul”
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”
09:03 - Ministrul Energiei sfătuiește chiriașii să-și facă propriile contracte de energie electrică