Ionel Dancă: Social-democrații atacă în Parlament toate programele economice ale Guvernului. Să aprindă cineva lumina la PSD, că deja e noaptea minții

Ionel Dancă: Social-democrații atacă în Parlament toate programele economice ale Guvernului. Să aprindă cineva lumina la PSD, că deja e noaptea minții
Foto: Ionel Fancă / Facebook

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a acuzat PSD că atacă în Parlament toate programele economice propuse de Guvernul PNL. El susține că senatorii social-democrați au respins modificarea programului IMM Invest și aprobarea programului IMM Leasing. Tot ei au respins și programul Noua Casă și au votat împotriva Ordonanței de modificare a Legii Eximbank pentru acordarea de credite subvenționate companiilor mari.

Ionel Dancă acuză PSD că sabotează „fără judecată” guvernarea liberală

„Pesediștii au dat în ”orbul minții” și atacă fără judecată în Parlament toate programele economice ale Guvernului #PNL. Până acum, corifeii crizei economice de la PSD au respins în Senat modificarea programului IMM Invest și aprobarea programului IMM Leasing. Ieri, au votat pentru respingerea programului Noua Casă și împotriva Ordonanței de modificare a Legii Eximbank pentru acordarea de credite subvenționate companiilor mari”, a scris Dancă, pe Facebook.

Dancă a mai acuzat PSD că sabotează toate programele liberalilor, fără să le pese că astfel lovesc în economia României și a românilor.

„Urmează probabil ca PSD să facă același lucru și cu IMM Factor așa cum au anunțat că vor respinge și rectificarea bugetară și vor lăsa țara fără buget și fără cele mai importante programe de relansare economică. Să aprindă cineva lumina la PSD pentru că deja e noaptea minții ce se întâmplă cu acțiunile lor politice de sabotare a Guvernului cu orice preț și cu orice prilej! #RomaniaFaraPSD”, a susținut Ionel Dancă, într-o postare pe Facebook.

Programe economice pregătite de Guvernul PNL, în contextul crizei generate de epidemia de coronavirus

La finele lunii august,Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care modifică programulIMM Invest. Astfel, plafonul de garanții de stat a crescut de la 15 la 20 de miliarde de lei. Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a mai susținut atunci că dobânzile la creditele pentru capital de lucru vor fi subvenționate 100% timp de opt luni.

Tot atunci, Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență și programulIMM Factor.Dancă a spus că programul stimulează piaţa financiar-bancară să vină în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii, dar și al companiilor care, din cauza dificultăţilor economice, au întârzieri în plata facturilor pe care le-au emis.

Iar prin programul IMM Leasing, companiile pot accesa credite ga­ran­tate de stat pentru a achi­ziţiona echipamentele şi uti­lajele de care au nevoie în această perioa­dă.

Luna trecută a fost lansat și Programul ”Noua Casă”. Fostul program ”Prima casă”, transformat apoi în ”O familie, o casă” și devenit acum ”Noua casă”, va avea două plafoane: de 70.000 și de 140.000 de euro. Avansul este de minimun 5% pentru plafonul de 70.000 de euro și de cel puțin 15% la categoria 70.001 – 140.000 de euro. De asemenea, la plafonul de 70.000 de euro, creditul este garantat de către stat într-un procent de maximum 50% din valoarea creditului. Suma de 70.000 este formată din finanțarea acordată de bancă (maximum 66.500 euro) și avansul plătit de beneficiar.

Ultima oră
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)