Ionuț Stroe (PNL): Dacă vrem ca statul să aibă bani de salarii și pensii, trebuie să avem un mediu privat puternic. Marele atu al guvernărilor liberale e că antreprenorii nu se simt vânați

Ionuț Stroe (PNL): Dacă vrem ca statul să aibă bani de salarii și pensii, trebuie să avem un mediu privat puternic. Marele atu al guvernărilor liberale e că antreprenorii nu se simt vânați

Dacă vrem ca statul să aibă bani la buget pentru salarii sau pensii, trebuie să avem un mediu privat puternic, a susținut Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, în contextul în care social-democrații au redeschis subiectul impozitării progresive.

Sistemul privat susține economia, a mai ținut să sublinieze liberalul, după ce Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, respinsese categoric afirmația că mediul privat „ține în spate” bugetarii sau pensionarii.

Stroe (PNL), despre importanța mediului privat în dezvoltarea economiei

„Dacă vrem ca statul să aibă bani la buget, pentru salarii sau pensii, trebuie să avem o economie puternică, un mediu privat puternic. Și da, putem să repetăm asta mereu: sistemul privat susține economia, de acolo vin banii. Inclusiv salariile și pensiile angajaților de la stat sunt plătite din bugetul de stat, care înseamnă taxele și contribuțiile tuturor, cetățeni sau firme.

PNL a susținut mereu mediul privat și asta s-a văzut în creșterea economică. Este singura formulă care duce la câștig atât pentru angajații și pensionații din privat, cât și pentru angajații și pensionații de la stat. O economie liberă și puternică”, a scris Ionuț Stroe, pe Facebook.

Stroe insistă: Antreprenorii nu se mai fie vânați

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai precizat că dacă vrem o economie performantă e important ca antreprenorii să nu mai fie vânați și să trăiască mereu cu amenințarea unor noi taxe și impozite.

„O voi spune mereu că marele atu al guvernărilor liberale este acela că economia și mediul de afaceri pot să respire, că antreprenorii nu se mai simt vânați și expuși periodic la pericolul unor noi taxe și impozite. Dacă aici lucrurile merg bine, dacă avem creștere economică, atunci și bugetul se va putea baza pe mai multe resurse. Principiile liberale sunt simple, dar eficiente, pentru că au funcționat: susținerea mediului privat, eliminarea unor impozite absurde și încurajarea investițiilor”, a mai scris Stroe.

Tot luni, și premierul Nicolae Ciucă a susținut că nu ar fi bine ca la nivelul Guvernului să fie modificat sistemul de taxare a companiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe