Marcel Ciolacu: Îmi mențin părerea că trebuie introdus un impozit progresiv (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Îmi mențin părerea că trebuie introdus un impozit progresiv (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că își menţine părerea în privinţa introducerii impozitului progresiv. Social-democratul a spus că măsura nu ar trebui implementată în 2022, dar ar trebui gândiți niște pași în acest sens.

Ciolacu insistă cu impozitul progresiv

Liderul PSD a afirmat că azi s-au întâlnit reprezentanți ai PSD, PNL și UDMR, la Ministerul Finanțelor, pentru discuții pe acest subiect.

„Eu îmi menţin părerea că trebuie introdus un impozit progresiv, nu anul acesta, dar stabilit care sunt paşii de făcut. O să vă dau câte argumente doriţi.

Ne uitam, cred că aseară, pe o hartă… Deci au mai rămas Rusia, Estonia, Groenlanda, Mongolia, deci numai state foarte mari şi foarte dezvoltate au rămas cu cota unică…

Haideţi să vedem ce iese de la grupul de lucru. Asta înseamnă să lucrezi într-o coaliţie şi să ai eficienţă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a lăudat măsurile sociale și economice luate de Guvern

Tot marți, liderul PSD a ținut să laude măsurile luate până acum de Guvernul Ciucă, dar și pe cele noi, anunțate luni.

„E un lanț de măsuri. În șase luni vedem un guvern și o coaliție care au luat măsuri. Sigur că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa, vom observa că măsurile au avut o eficiență”, a declarat Ciolacu.

Acesta a ținut să precizeze că „e prima dată când statul strânge cureaua și nu românii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe