Nicolae Ciucă: Nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare a companiilor / Am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare a companiilor / Am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că nu crede că ar fi bine să se modifice sistemul de taxare a companiilor. Șeful Guvernului a mai spus că a discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal să facă în aşa fel încât „cota unică să fie într-adevăr cotă unică”.

Ce spune Ciucă despre sistemul de impozitare și taxarea companiilor

„Acum, cota unică trebuie aplicată aşa cum a fost ea stabilită şi prevăzută iniţial. Am discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal şi, în urma discuţiilor şi analizelor lor, am discutat să facem așa încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a spus Ciucă.

La întrebările reporterilor, premierul a insistat că „nu e vorba de modificarea taxelor la companii”

„În acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare a companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii lucrează”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Marcel Ciolacu, președintele PSD, a readus în discuție propunerea sa privind introducerea impozitării progresive.

Întrebat, duminică, în legătură cu aceasta, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a răspuns: „Aştept să avem toate analizele (…) Regimul fiscal e un element de consolidare a economiei, nu de sancţionare a economiei (…) Dincolo de toate, trebuie să existe o echitate fiscală între cei care fac business, dar şi o echitate socială din perspectiva celor care muncesc”.

Urmăriți B1TV.ro și pe