Ionuț Stroe (PNL): „Rusia a cerut azi, oficial, ca trupele NATO să fie retrase din România” / „Ce mă surprinde este abordarea USR de a cere, în mijlocul acestor evenimente, demisia premierului”

Ionuț Stroe (PNL): Rusia a cerut azi, oficial, ca trupele NATO să fie retrase din România / Ce mă surprinde este abordarea USR de a cere, în mijlocul acestor evenimente, demisia premierului
Foto: Ionuț Stroe / Facebook

Ionuț Stroe critică USR pentru că a cerut demisia premierului Nicolae Ciucă, suspectat că și-a plagiat teza de doctorat. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, solicitarea USR contravine intereselor României, în plină criză de securitate din cauza amenințărilor militare ale Rusiei:

“Trăim vremuri complicate. Rusia a cerut azi, oficial, ca „trupele NATO” să fie retrase din România, omițând intenționat că România este ea însăși NATO. Din 2003, este pentru prima oară când Rusia are pretenții legate direct de România și făcute agresiv.

Fără nici o surpriză, tot astăzi, platforma care apără interesele Rusiei în România, Sputnik, dă verdicte despre teza de doctorat a premierului Ciucă.

Dar ce mă surprinde, în mijlocul acestor evenimente extrem de tensionate, este abordarea USR de a cere din primul moment demisia premierului, înainte ca vreo comisie să ajungă să facă vreo evaluare a tezei de doctorat. Marea preocupare a USR este să pună la îndoială capacitatea premierului de a conduce, în baza unei discuții despre un doctorat dedicat angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale, la care a participat nemijlocit, alături de aliații occidentali.

Poate aș fi calificat acest comportament al USR, în alte vremuri, drept imaturitate politică. Dar mi se pare că acum suntem chiar în fața unor jocuri politice iresponsabile și a unei complete neînțelegeri față de realitatea de la granițe”, spune Ionuț Stroe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina