Judecătorul CCR Ion Predescu: Erata publicată ulterior a fost o decizie politică

Judecătorul CCR Ion Predescu: Erata publicată ulterior a fost o decizie politică
Foto: exclusivnews.ro

Judecătorul Curții Constituționale (CCR) Ion Predescu a declarat, joi, că erata publicată ulterior în Monitorul Oficial a reprezentat o decizie politică. Acesta s-a referit la precizarea trimisă de Curte către Guvern, prin care arăta că un paragraf care menționa faptul că listele electorale permanente îi cuprind pe toți românii cu drept de vot, inclusiv cetățenii români cu domiciliul în străinătate, nu a fost introdus în decizia luată vineri.

Hotărârea a apărut inițial în Monitorul Oficial fără acest paragraf, însă marți a fost republicată.

Decizia se discută cum e redactată și se publică după ce a fost discutată, dezbătută și acceptată de cei care au luat parte la deliberări și au adoptat acea hotărâre. Tot ei pot face modificări, mă înțelegeți. Fără altul, fără unu nu se poate. Au fost opt sau nouă, nu pot face modificări doi. Acesta este principiul, aceasta este regula fundamentală. Cine-a făcut-o? Publicarea eratei a fost o decizie politică„, a spus Predescu, pentru Jurnalul Național.

Paragraful cheie din decizia Curții Constituționale (CCR) privind românii din străinătate a fost publicată în cele din urmă în numărul 546 al Monitorului Oficial, marți, astfel aceștia nemaiputând fi scoși de pe listele electorale permanente.

Vezi AICI mai multe detalii despre dezbaterile asupra acestui paragraf.

Tags: