Kelemen Hunor (UDMR): ”Cerem doamnei premier să îi demită din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan și pe prefectul județului Harghita”

Kelemen Hunor (UDMR): ”Cerem doamnei premier să îi demită din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan și pe prefectul județului Harghita”
Foto: Facebook/ UDMR

Kelemen Hunor, președintele UDMR, i-a cerut premierului Dăncilă să o demită pe Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne, dar și pe prefectul județului Harghita, în urma incidentelor de la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

„Cerem doamnei premier să îi demită din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan și pe prefectul județului Harghita, deoarece autoritățile române nu au fost capabile să asigure ordinea la Valea Uzului. Din această cauză au avut loc acte de violență și agresiune fizică”, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Totodată, demnitarul maghiar a reluat apelul către autorități, cerându-le să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere „pe cei care s-au comportat într-un mod barbar și au pătruns cu forța în cimitirul eroilor”.

„Facem apel autorităților să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere pe cei care s-au comportat într-un mod barbar și au pătruns cu forța în cimitirul eroilor, au distrus poarta, au rupt crucile, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității maghiare”, a conchis Kelemen Hunor.

Declarația liderului UDMR vine în contextul în care mai multe asociații românești s-au deplasat la Valea Uzului pentru a le aduce un omagiu soldaților români trecuți la cele sfinte. Totuși, la fața locului, mai mulți membri ai comunității maghiare au format un lanț uman pentru a le bloca accesul în cimitir. În acest context, maghiarii reclamă că românii s-ar fi folosit de forța fizică pentru a pătrunde în incintă.

Ultima oră
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză
18:03 - Sibiu: Cel mai vechi obiect de cult al comunităţii săseşti din Transilvania a fost recuperat de polițiști după 5 ani de la furt
17:56 - Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)
17:48 - Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID
17:43 - Incendiu în apropiere de Atena: Au ars mari întinderi de pădure, iar flăcările se apropie de suburbiile capitalei Greciei