Kelemen Hunor (UDMR), despre ședința Parlamentului: „Din punct de vedere formal, nu este nevoie de cvorum. Noi vom fi în sală”

Kelemen Hunor (UDMR), despre ședința Parlamentului: „Din punct de vedere formal, nu este nevoie de cvorum. Noi vom fi în sală”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, înainte de ședința plenului reunit al Parlamentului, în care urmează să se citească decizia CCR de invalidare a referendumului, că nu este nevoie de cvorum, această sesiune fiind una formală.

„Cvorumul este o formalitate. Cred că din punct de vedere formal nu este nevoie de cvorum. Cred că se poate citi această decizie, dar o tergiversare a acestei situații nu ne ajută cu nimic, nici pe cei de la USL, nici pe cei din PDL. Noi vom fi prezenți. Colegii vor fi în sală”, a spus Hunor.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat luni că sunt foarte mulţi parlamentari ai PNL care nu vor participa la şedinţa de plen reunit, pentru că ei consideră decizia CC „incorectă din punct de vedere politic și chiar legal”. (Detalii AICI)

Parlamentul s-a reunit luni, la ora 15:00, pentru a lua act de decizia Curţii Constituţionale prin care referendumul din 29 iulie este invalidat. În urma deciziei, interimatul lui Crin Antonescu încetează, iar Traian Băsescu urmează să revină la Palatul Cotroceni.

Hunor: Cvorumul este o formalitate la ședința Parlamentului

Embed: " />
Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative