Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic de către Angela Merkel

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic de către Angela Merkel
Foto: opiniatimisoarei.ro

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic, marți, de cancelarul german Angela Merkel pentru victoria în alegeri, aceasta asigurându-l de sprijin pe preşedintele român ales şi exprimându-şi convingerea că relațiile bilaterale vor fi aprofundate, potrivit unui comunicat PNL remis miercuri și citat de Mediafax.

„Președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a fost felicitat marți, 18 noiembrie a.c., de către Cancelarul german, doamna Angela Merkel, în cadrul unei convorbiri telefonice, pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale. Doamna Merkel s-a bucurat de votul primit de Klaus Iohannis la scrutinul de duminică și a subliniat că este un semn pozitiv faptul că cetățenii români au făcut această alegere. La rândul său, președintele ales al României i-a mulțumit Cancelarului german pentru aprecieri”, se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit comunicatului, în cadrul discuției, oficialul german și-a exprimat convingerea că în perioada următoare vor fi aprofundate relațiile bilaterale dintre Germania și România.

„Totodată, doamna Merkel l-a asigurat pe președintele ales al României de întregul său sprijin și a reiterat importanța parteneriatului dintre cele două țări în interiorul Uniunii Europene. În plus, Cancelarul german a apreciat ca foarte importantă colaborarea între București și Chișinău pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova”, mai menţionează sursa citată.

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori