Klaus Iohannis a numit-o pe Mihaela Ciochină în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Klaus Iohannis a numit-o pe Mihaela Ciochină în funcția de judecător la Curtea Constituțională
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a numit-o, luni, judecătoare la Curtea Constituțională (CCR) pe Mihaela Ciochină, consilier prezidențial.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 mai 2022, decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a doamnei Mihaela Ciochină pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022”, a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

Cine este Mihaela Ciochină, noul judecător CCR

Mihaela Ciochină este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale.  A participat la seminarii interne și internaționale pe probleme de tehnică legislativă, proceduri parlamentare și statutul funcționarului public. Din anul 1992 și până la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, ea a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții,

Desfășoară activitate didactică în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.

Ciochină a scris mai multe articole referitoare la procedura de legiferare și statutul parlamentarului în România.

Până acum, ea a fost șefa Departamentul Constituțional Legislativ din Administrația Prezidențială.

Iulia Scântei şi Bogdan Licu, noi judecători CCR

Săptămâna trecută, Procurorul Bogdan Licu și senatoarea PNL Iulia Scântei au fost numiți judecători la Curtea Constituțională din partea Camerei Deputaților, respectiv a Senatului.

El a fost propus de PSD, iar ea de către colegii ei liberali.

Licu îl va înlocui pe Valer Dorneanu, iar Scântei pe Mona Pivniceru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”