Klaus Iohannis: Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național (VIDEO)

Klaus Iohannis: Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în ziua în care s-au raportat cele mai multe cazuri noi de Covid-19, că le-a cerut tuturor primarilor, președinților consiliilor județene și inspectorilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli.

Klaus Ioahnnis: Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare

‘Au reînceput școlile, multe cu prezența fizică a copiilor. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare. Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare’, a spus președintele.

Iohannis a cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național, ‘cu vulnerabilitățile și soluțiile necesare.’

De asemenea, acesta precizat că a promulgat și legea care deblochează angajările de medici și asistenți medicali în școli.

‘În sprijinul școlilor am promulgat azi legea prin care se deblochează angajaările pentru posturile nedidactice, medici’, a precizat șeful statului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministerul Sănătăţii va suplimenta, până la finalul anului, personalul medical din unităţile şcolare

Ministerul Sănătăţii anunţă că va suplimenta, până la finalul anului, personalul medical din unităţile şcolare, cu peste 260 demedicişcolari, peste 500 de asistenţi medicali, dar şi 109medicidentişti.

”Ministerul Sănătăţii are în vedere creşterea bugetului pentru reţeaua de asistenţă medicală şcolară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale demedicină generală şi stomatologică ce funcţionează în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat. (…) Până la sfarsitul anului, Ministerul Sănătății va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturimedicișcolari, 534 posturi asistenti medicali pentru cabinete scolare, 109 posturimedicidentisti, 145 posturi asistenti medicali pentru cabinete stomatologice”, anunţă MInisterul, joi, într-uncomunicatde presă.

De aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru platamedicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi.

În prezent, la nivel naţional, 1.302medici(788 cu specialitateamedicină generală şi 514 cu specialitatea stomatologie) şi 3.630 de asistenţi medicali (3262 cu specialitateamedicină generală şi 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele demedicină şcolară.