Klaus Iohannis cere măsuri urgente în contextul creșterii accelerate a prețurilor la energie: „Voi solicita o intervenție la nivelul UE” (VIDEO)

Klaus Iohannis cere măsuri urgente în contextul creșterii accelerate a prețurilor la energie: „Voi solicita o intervenție la nivelul UE (VIDEO)

Klaus Iohannis, alături de ministrul Virgil Popescu, au oferit joi, 7 octombrie, noi declarații pe marginea creșterii accelerate a prețurilor la energie.

„Din păcate, în această perioadă ne confruntăm alături de celelalte state ale UE cu o creștere accelerată a prețului energiei. De altfel, această problemă urmează să fie discutată la nivelul Consiliului European, la care voi participa la sfârșitul acestei luni.

Vă spun de pe acum că voi solicita o intervenție coordonată, convergentă la nivelul Uniunii, pentru adoptarea de măsuri active întrucât scumpirea energiei va fi resimțită de toate economiile europene, cu implicații profunde pentru nivelul de trai al cetățenilor noștri. O astfel de problemă comună nu poate fi gestionată bine decât prin soluții comune”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis vrea sprijin și pentru companii, în contextul creșterii accelerate a prețurilor la energie

Președintele a mai vorbit despre măsurile adoptate de curând, de guvern, în contextul crizei prețurilor la energie. De asemenea, a mai semnalat nevoie unui proiect și pentru companii.

„În contextul acestei crize, pentru România este foarte importantă legea consumatorului vulnerabil, pe care am promulgat-o recent, o lege care oferă un mecanism stabil, predictibil, de protecție a segmentelor de consumatori expuse la fenomenul de sărăcie energetică. Totodată, ordonanța de urgență privind compensarea facturilor la consumatorii casnici este binevenită pentru a oferi românilor un orizont de liniște și siguranță pentru sezonul rece.

Sunt necesare în continuare măsuri eficiente care să protejeze și economia, întreprinderile mici și mijlocii și companiile mari, a căror productivitate este puternic afectată prin scumpirea produselor energetice”, a declarat Iohannis.

Prședintele a făcut declarațiile la Centrală Nucleară de la Cernavodă, la aniversarea a 25 de ani de la punerea în funcțiune a Unității 1.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
10:58 - Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România, un fake. Imaginea a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România (FOTO)
10:33 - Catherine Zeta-Jones se mută în Castelul Peleș (VIDEO)
10:29 - Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Două săptămâni de vacanță vor putea fi compensate. Mai mult, nu”. CNSU pregătește noi măsuri (VIDEO)
10:26 - PNL, vot în unanimitate pentru varianta Nicolae Ciucă premier, varianta promovată de Klaus Iohannis, într-un guvern minoritar cu UDMR. Votul lasă o portiță deschisă pentru o colaborare cu PSD (surse)
10:22 - Sorin Cîmpeanu: Cele 70 de milioane de teste non-invazive vor fi achiziționate în timpul vacanței / Doar pe jumătate din teritoriul României se poate asigura viteza minimă de internet pentru predarea online (VIDEO)
10:20 - Mihaela Bilic a avut în trecut o relație de 13 ani cu actualul soț al Andreei Berecleanu. Care a fost motivul despărțirii
10:13 - Războiul între fostele soții ale lui Laurențiu Reghecampf: „Anamaria minte că l-ar fi cunoscut înainte ca eu să mă căsătoresc cu el”
09:53 - Gheorghe Flutur: Ne dorim să se termine cât mai repede criza politică. PNL nu merge la Cotroceni fără o soluție clară (VIDEO)
09:52 - Papa Francisc, întrerupt din predică, pentru a i se cere boneta. Cum a reacționat Suveranul Pontif (VIDEO)
09:47 - Certificatul verde, obligatoriu în Bulgaria pentru toate activitățile în spații închise. Guvernul de la Sofia ia în calcul și un lockdown dacă noile restricții nu dau rezultate