Klaus Iohannis: „Voi convoca consultări cu partidele săptămâna viitoare” / Atac dur la USR: „Criza politică, generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului”

Klaus Iohannis: Voi convoca consultări cu partidele săptămâna viitoare / Atac dur la USR: Criza politică, generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți seara, după căderea Guvernului Cîțu, că principalul cuvânt care caracterizează România este cuvântul criză. Șeful statului a anunța că abia săptămâna următoare vor avea loc consultări cu partidele parlamentare:

„Trist, dar adevărat, cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică, suntem în plină pandemie. Valul patru ne-a lovit și ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală. Deci de lucru ar fi suficient pentru politicieni să rezolve problema pandemiei, a prețului la electicitate. Dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noștri să mai adauge o criză, o criză a guvernării”, a spus șeful statului.

Acesta a lansat un atac la adresa celor de la USR pe care îi acuză de declanșarea crizei politice actuale:

„În acest fel, astăzi , Parlamentul României a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului care a avut succes, deci cum se spune mai colocvial, guvernul a picat în Parlament.

În ultimele luni s-au spus foarte multe în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul să se acuze de diferite lucruri, inclusiv în interiorul partidului. Este o situație complicată, care a fost generată această moțiune și trecerea ei de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. Să vedem ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații.

USR a fost parte în coaliția de guvernare, USR a plecat din Guvern și a votat, împreună de PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi, astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie. Acum însă suntem în situația de a trebui să găsim o soluție.

România trebuie să fie guvernată, pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva, acesta este guvernul României. Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor, a partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească să găsească abordări mature și să vină la consultări, voi convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate”, a spus Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)