Klaus Iohannis, declarații de la ora 17:15, după discuția cu Sorin Cîmpeanu

Klaus Iohannis, declarații de la ora 17:15, după discuția cu Sorin Cîmpeanu
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va susține declarații de presă joi, de la ora 17:15. Asta în contextul în care azi a avut o discuție la Palatul Cotroceni cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cazuri de coronavirus la nicio săptămână de la redeschiderea școlilor

Ședința a avut loc în contextul în care, după luni întregi de cursuri online, școlile s-au redeschis pe 8 februarie, dar în condiții speciale din cauza epidemiei de coronavirus. Cu toate măsurile luate, deja s-au înregistrat primele cazuri de infectare.

Este vorba despre un elev din Sectorul 6 al Capitalei și trei școlari și un profesor din Sectorul 4. Cursurile la clasele în care învață cei patru au fost supendate, iar predarea e continuată tot online.

Sorin Cîmpeanu a susținut că aceste cazuri de contaminare au apărut din cauza unei „anumite lipse de responsabilitate”. El i-a îndemnat pe părinți să fie „un pic” mai atenți atunci când își trimit copiii la școală.

„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate”, a declarat ministrul Educației.