Klaus Iohannis, despre ‘afacerile’ medicului Virgil Musta: ‘Dacă există o incompatibilitate, atunci ea trebuie găsită și certificată de autorități’ (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre 'afacerile' medicului Virgil Musta: 'Dacă există o incompatibilitate, atunci ea trebuie găsită și certificată de autorități' (VIDEO)
foto: Facebook

Medicul Virgil Musta, apreciat ca fiind unul dintre comunicatorii de succes din România în ceea ce privește pandemia de coronavirus, este acuzat că ar câștiga bani din testările pentru depistarea COVID-19, prin intermediul unei clinici private.

Mai exact șeful secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara este și acționar la o clinică privată, unde se recoltează probe pentru Covid-19, dar analizele se prelucrează la spital, pe banii statului, a explicat avocatul Gheorghe Piperea în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum” de pe B1 TV.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că instituțiile în drept trebuie să investigheze acest caz.

Klaus Iohannis, despre suspiciunile care planează asupra medicului Virgil Musta

Întrebat care este opinia sa cu privire la medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara și acționar la o clinică privată, și care, potrivit Libertatea ia bani oamenilor pentru teste, dar le prelucrează la spitalul de stat, Klaus Iohannis a precizat: „Dacă există o incompatibilitate, ea trebuie găsită de instituțiile în drept. Dacă aveți probe sau suspiciuni, vă încurajez să le dați mai departe.”

Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, niciuna dintre instituții nu a făcut public contractul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus dr. Musta când i s-a cerut contractul de teste COVID dintre clinica lui privată și spitalul public unde e șef de secție

Virgil Musta ocupă simultan mai multe funcții.

La stat: Șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Medic infecționist la același spital de stat. Purtător de cuvânt al spitalului de stat.

La privat: Acționar al clinicii private Profilaxis. Medic în cadrul clinicii private. (Fost) purtător de cuvânt al clinicii private (în interviul de mai jos, el spune că, deși pe site figurează cu această poziție, de fapt, a renunțat la ea).

Avocatul Gheorghe Piperea a dezvăluit pentru B1 TV că la clinica privată a lui Virgil Musta se fac teste COVID, care sunt prelucrate la spitalul de stat unde Musta este șef de secție.

Piperea a mai susținut, pentruB1 TV, că a primit mesaje de la mai multe persoane care și-au făcut teste pentru coronavirus, acestea susținând că au dat 300 de lei pe test, dar spitalul le-a tăiat chitanță numai pe 50 de lei, iar restul banilor s-au dus la policlinica privată. Avocatul a dat de înțeles că astfel de afaceri explică interesul unor medici de a apărea la televizor și a băga groaza în populație.

În replică, mediculVirgil Mustaa declarat că face totul conform legii și l-a invitat peGheorghe Pipereala o discuție chiar în zona COVID a spitalului ”Victor Babeș”.

Eu nu-l cunosc pe dl avocat și nici nu știu ce interese ascunse are. Eu știu că e unul dintre personajele pe care le deranjează atitudinea mea de a ajuta pacienții și a încerca să salvăm pacienții de la îmbolnăvirea cu acest virus, dar nu e nimic ilegal și poate să fie verificat. Eu nu am ce să-mi reproșez, totul e legal și corect”, a declarat mediculVirgil Musta, pentru B1 TV.

Întrebat de moderatorul B1 TVTudor Barbudacă el sau familia sa sunt implicați ca proprietari sau acționari în această policlinică, Musta a răspuns: „Eu nu sunt nici administrator, nici manager. Da, suntem acționari, dar legea permite”.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)
20:32 - Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din Prahova