Klaus Iohannis, despre inflație și crizele multiple la nivel global: Toate au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei / Guvernul României își dă silința și a găsit soluții bune (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre inflație și crizele multiple la nivel global: Toate au o singură cauză - războiul lui Putin împotriva Ucrainei / Guvernul României își dă silința și a găsit soluții bune (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că această criză economică, dar și cele care vor urma la nivel global au o singură cauză: războiul declanșat de Vladimir Putin împotiva Ucrainei. Șeful statului a ținut apoi să laude activitatea Guvernului Ciucă.

Klaus Iohannis: Vladimir Putin e vinovat de crizele economice

Inflația e doar un factor. Am toată încrederea că Guvernul a luat și va lua măsurile care se impun

Această inflație și situația economică dificilă, prețurile la energie, toate astea nu au apărut că cineva din România a lucra prost sau nu și-a făcut treaba. Aceste lucruri și crizele care urmează, că așa spun specialiștii, că vor fi sincope cu alimentele pe plan global și alte crize, toate acestea au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei.

Sigur, Guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize, Guvernul poate să amelioreze și să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici, dar problema e una globală.

Și în SUA inflația se apropie de 10%, în țările din Europa inflația e la fel de mare”, a declarat președintele.

Iohannis a lăudat activitatea Guvernului Ciucă

„Aceste chestiuni la noi sunt tratate, aseară am avut o discuție cu premierul, mi-a spus ce măsuri planifică.

Trebuie să fim realiști, crizele nu se vor termina mâine și situația complicată va continua, iar Guvernul, Parlamentul, politicienii la modul general își fac treaba și se găsesc soluții.
Dar nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, sau Parlamentului, sau asupra clasei politice. Vinovat e Putin care a declanșat acest război împotriva Ucrainei.

Pentru români e important să știe că acest Guvern, care are o majoritate largă în Parlament, își dă silința și a găsit până acum soluții bune și se străduiește în continuare să găsească soluții pentru a atenua impactul acestor crize”, a mai declarat Iohannis.

Întrebat dacă el simte efectele inflației, Klaus Iohannis a răspuns: „Plătim mai mult pentru benzină, alimente, trebuie să fim un pic mai atenți pe ce cheltuim și cât cheltuim. Guvernul lucrează la scheme de compensare, se discută despre anumite compensări și la pensii, salarii”

Urmăriți B1TV.ro și pe