Klaus Iohannis, după declarația dură a lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „L-a luat puțin valul” (VIDEO)

Klaus Iohannis, după declarația dură a lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „L-a luat puțin valul” (VIDEO)
Captură Video - Administrația Prezidențială / Facebook

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că pe europarlamentarul Rareș Bogdan, lider în PNL, „l-a luat puțin valul” cu o zi înainte, când a rostit acel discurs agresiv în Parlamentul European.

Liberalul luase cuvântul la dezbaterea privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și practic a amenințat că, dacă țara noastră nu va fi primită, transportul de cereale ucraiene pe teritoriul nostru va fi blocat și se va ajunge la criză alimentară.

Declarația lui Rareș Bogdan din Parlamentul European și reacția lui Iohannis

„Ce trebuie să mai facem pentru a fi trataţi de la egal la egal şi respectaţi de toţi membrii UE? Să provocăm o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniţă trenurile şi sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe pieţele occidentale, în Olanda, Belgia, Franţa, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligaţi să jucăm şi noi dur!”, afirmase europarlamentarul PNL în cadrul dezbaterii.

Întrebat, joi, în legătură cu aceste declarații, președintele Klaus Iohannis a spus că „l-a luat puţin valul” pe Rareș Bogdan.

„Cred că l-a luat puţin valul. Nu se pune problema de aşa ceva. Noi căutăm să susţinem Ucraina şi exportul de cereale către Europa, deci nu se pune problema de aşa ceva”, a insistat Iohannis.

Guvernele statelor din UE vor decide în luna decembrie dacă România și Bulgaria vor fi primite în Spațiul Schengen.

Urmăriți B1TV.ro și pe