Klaus Iohannis: Este important să gândim și să planificăm global. Modalitatea cea mai bună de a ne garanta siguranța este un acces la vaccinare

Klaus Iohannis: Este important să gândim și să planificăm global. Modalitatea cea mai bună de a ne garanta siguranța este un acces la vaccinare
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul pandemiei de COVID-19, în cursul zilei de miercuri, în SUA. Șeful statului a precizat că solidaritatea este necesară în special în contextul pandemiei, iar cea mai bună modalitatea de a garanta siguranța este accesul la vaccinare, precum și la terapii și diagnostic.

Vaccinarea și diagnosticul, modalitățile cele mai bune de siguranță

Îi mulţumesc preşedintelui Biden pentru iniţiativa de a coordona răspunsul internaţional la cea mai importantă ameninţare actuală – noul coronavirus. Pentru a ieşi învingători din această luptă este extrem de important să gândim şi să planificăm la nivel global.

Solidaritatea este un imperativ global. Cred că modalitatea cea mai bună de a ne garanta siguranţa este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieţi, precum şi la terapii şi diagnostice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în timpul vizitei în SUA, potrivit Digi24.

România, eforturi internaționale pentru combaterea pandemiei de COVID-19

România găzduiește rescEU, fiind vorba despre un mecanism strategic dedicat rezervelor medicale şi distribuție al Uniunii Europene. Măsura face parte din eforturile internaționale de combatere a pandemiei.

Totodată, șeful statului a reaminti faptul că România a donat doze de vaccin anti-COVID către Republica Moldova, Tunisia și alte state din SUA, dar și prin contribuția cu personal medical din țara noastră, detașat să contribuie la combaterea pandemiei în Alabama, SUA.

România se angajează şi este implicată în susţinerea ambiţioasei agende de consolidare a arhitecturii de securitate a sănătăţii din lume, în vederea construirii unui sistem global care este rezilient şi mai adecvat gestionării crizelor neprevăzute, precum este această pandemie”, a mai precizat președintele Iohannis, în timpul vizitei în SUA.