Klaus Iohannis, la o întrevedere cu preşedintele American Jewish Committee: „Am subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online”

Klaus Iohannis, la o întrevedere cu preşedintele American Jewish Committee: „Am subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online”
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu preşedintele executiv al American Jewish Committee (AJC), David Harris, în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, prilej cu care a subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online, transmite Administraţia Prezidenţială.

Cu prilejul întâlnirii de la New York au fost abordate, de asemenea, teme de interes comun referitoare la relaţiile bilaterale româno-americane, relaţiile România-Israel, evoluţiile din Orientul Mijlociu, relaţiile Israel-Uniunea Europeană, priorităţile de agendă România-Statele Unite ale Americii, angajamentul României faţă de combaterea antisemitismului, păstrarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului.

Președintele Klaus Iohannis a salutat intensitatea și substanța cooperării bilaterale România-SUA în cadrul Parteneriatului Strategic, în toate dimensiunile sale, respectiv a dialogului cu caracter strategic dintre România și Israel, salutând activitatea AJC în sprijinul valorilor democratice fundamentale.

În context, Președintele României a reafirmat angajamentul constant al țării noastre în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi sancționarea oricărei forme de manifestare a antisemitismului, precum şi condamnarea negării şi distorsionării Holocaustului.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat îngrijorarea României față de creșterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online. Președintele României a reiterat condamnarea fermă de către țara noastră a acestor evoluții, subliniind eforturile recente în materie întreprinse de România, concretizate în adoptarea, în luna mai a acestui an, a „Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”.

American Jewish Committee a fost înființată la 11 noiembrie 1906 și este principala organizație de apărare a intereselor etnicilor evrei. Joacă un rol important în conturarea opiniei și politicilor cu privire la o serie de subiecte, precum combaterea creșterii antisemitismului și extremismului, apărarea poziției Israelului în plan global, protejarea drepturilor și libertăților fundamentale, cultivarea relațiilor inter-religioase.

Ultima oră
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensare facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”
15:55 - Ca la noi, la nimeni. Un român a băut o ladă de bere pentru a elimina vaccinul anti-COVID
15:42 - Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit
15:35 - Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție
14:53 - Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți