Klaus Iohannis: Guvernul a suplimentat comanda de vaccin antigripal la 3,5 milioane de doze (VIDEO)

Klaus Iohannis: Guvernul a suplimentat comanda de vaccin antigripal la 3,5 milioane de doze (VIDEO)

Vaccinul antigripal este din ce mai greu de găsit în farmaciiledin România, de la începutul lunii octombrie. În acest context, Klaus Iohannis a afirmat, marți, că Guvernul a suplimentat comanda la 3,5 milioane de doze, pentru ca vaccinul antigripal să ajungă la cât mai multă lume.

Klaus Iohannis: Guvernul a suplimentat comanda de vaccin antigripal

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, într-o conferință de la Palatul Cotroceni că Guvernul a suplimentat comanda de vaccin antigripal.

“În fiecare lună vin noi tranșe de vaccin gripal în România. Vechiul guvern PSD comandase cam 1,5 milioane de doze, iar noul guvern liberal a suplimentat comanda la 3,5 milioane de doze. Aceste doze vor veni în tranțele negociate de guvern și e clar că în pandemie cererea e mai mare”,a spus Iohannis.

Afirmația șefului statului vine în contextul în care presa centrală a scris marți despre lipsa vaccinului antigripal din farmacii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În farmacii nu se mai găsesc doze de vaccin atigripal

Marți, 27 octombrie, furnizorii raportau stocuri totale de sub 134.000 de doze de vaccinuri gripale la nivelul întregii țări.

Pe piața din România sunt comercializate trei vaccinuri gripale: Fluenz Tetra de la AstraZeneca, sub formă de spray nazal, pentru copiii între 1 și 18 ani, Influvac Tetra de la Mylan, supensie injectabilă, pentru copii peste 3 ani, adolescenți și adulți și Vaxigrip Tetra de la Sanofi, suspensie injectabilă, care se administrează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu copiii peste 6 luni.

„Toate aceste vaccinuri au început să fie disponibile în farmacii începând cu 15 septembrie, cantitatea distribuită epuizându-se însă extrem de repede”, a precizat Colegiul Farmaciștilor din România pentru G4Media.ro.

„Perioada optimă de vaccinare este până la 15 decembrie. Aceasta ar fi perioada ideală, însă nu este târziu nici până la finalul lunii decembrie. Să avem răbdare, iar autoritățile să facă tot posibilul să aducă un număr cât mai mare de doze din cele 3 milioane pentru categoriile vulnerabile. Este foarte bine să se vaccineze cât mai multe persoane, iarsituația de acum ar trebui să ne fie învățătură de minte și Institutul Cantacuzino trebuie să înceapă producția de vaccin gripal cât mai repede”, a precizat medicul Gindrovel Dumitra, coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei.

Stire in curs de atualizare.