Klaus Iohannis: Îmi doresc un Parlament puternic şi care să se bucure de încrederea cetăţenilor (VIDEO)

Klaus Iohannis: Îmi doresc un Parlament puternic şi care să se bucure de încrederea cetăţenilor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri în plenul Parlamentului, despre legislația din România, schimbările ei frecvente și cum influențează funcționarea statului și, mai ales, viața de zi cu zi a cetățenilor.

Șeful statului a precizat că dorește un Parlament puternic, care să aibă încrederea cetățenilor. Potrivit președintelui, acest lucru se poate realiza printr-o legislaţie de calitate şi raporturi funcţionale între celelalte instituţii de stat.

„Vin în faţa dumenavoastră, aşa cum am promis la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, pentru a duce în discuţii probleme pe care le consider relevante. Pornesc de la angajamentele pe care mi le-am asumat şi de la aşteptările pe care le au cetăţenii. Calea pe care am ales-o este cea a dialogului. Am spus şi o voi repeta de câte ori va fi nevoie. Îmi doresc un Parlament puternic şi care să se bucure de încrederea cetăţenilor. Sunt două trăsături care trebuie să definească: o legislaţie de calitate şi raporturi funcţionale între celelalte instituţii de stat. 

Am acordat o atenţie deosebită legilor venite la promulgare. În 2015, asupa vechiului Cod fiscal s-a intervenit de 13 ore. Legea educaţiei, cea privind reforma în sănătăţii, legea administraţiei şi Codul Muncii au fost modificate la intervale de 2-3 luni sau de 2-3 ori în aceeaşi lună. Am constat că prin două legi distincte, treimise apropae concomitent, s-a modificat acelaşi act normativ. Am văzut un studiu în care 80 la sută dintre români se arătau nemulţumiţi că legile sunt greoaie”, a spus Iohannis.

„Nu în ultimul rând, un Parlament puternic înseamnă și o poziționare corectă fața de justiție. De fiecare dată când am constatat că au existat derapaje, v-am comunicat. O Românie puternică nu este numai una fără corupție, ci o Românie în care s-a câștigat respectul pentru lege”, a mai spus președintele.

Președintele României a cerut în 4 septembrie să vină în faţa Parlamentului, printr-o scrisoare adresată preşedinţilor celor două Camere.
 
Cu câteva ore înainte de discursul său în Parlament, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina de Facebook: „Voi merge astăzi în faţa Parlamentului, ocazie cu care voi vorbi despre modul în care arată legislaţia în România, despre schimbările ei frecvente şi cum influenţează funcţionarea statului şi, mai ales, viaţa de zi cu zi a cetăţenilor”. (Detalii AICI)

Klaus Iohannis: Îmi doresc un Parlament puternic