Klaus Iohannis: „În cadrul consultărilor de astăzi am discutat perspectivele noastre în contextul crizei din Ucraina” (VIDEO)

Klaus Iohannis: „În cadrul consultărilor de astăzi am discutat perspectivele noastre în contextul crizei din Ucraina” (VIDEO)
Președintele Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni, într-o conferință cu vicepreședinta SUA, Kamala Harris. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a ținut o declarație de presăm alături de premierul Belgiei, aflat în vizită la București. Șeful statului a detaliat discuția pe care a avut cu prim-ministrul Belgiei aflat la Cotroceni.

Premierul Belgiei și președintele României au discutat despre importanța alianței și securizarea Flancului Estic al NATO.

Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu premierul Belgiei

Această vizită reflectă solidaritatea europeană și aliată, într-un moment în care situația de securitate este profund afectată de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Pe aceeași linie a solidarități se înscrie și prezența la Constanța, a contigentului belgian desfășurat în cadrul forței de răspuns a NATO, alături de alte forțe aliate. Această contribuție este parte a măsurilor NATO de consolidare a măsurilor de apărare (…) În cadrul consultărilor de astăzi am discutat perspectivele noastre în contextul crizei din Ucraina și caracterul său multidimensional precum și răspunsul statelor noastre și alm organizațiilor din care facem parte (…) În plan securitar, am evidenţiat că este necesară implementarea rapidă a recentelor decizii adoptate la Summitul extraordinar al Alianţei, în special crearea Grupului de Luptă în România.

Consolidarea echilibrată, pe termen lung, a posturii de apărare şi descurajare a NATO pe întregul Flanc Estic, ca reacţie la agresiunea Rusiei, trebuie accelerată. Este clar că avem nevoie de o apărare unitară, coerentă şi mai puternică pe Flancul Estic pentru a avea o descurajare mai eficace, în special la Marea Neagră”, a declarat Klaus Iohanni,s la Palatul Cotroceni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:47 - De ce mor oamenii cu zile pe drumurile din România. Cătălin Codescu (AVAC): Infrastructura e esențială, dar autoritățile ignoră asta. ”Factorul drum” poate transforma o simplă eroare umană într-un accident mortal (VIDEO)
19:44 - Rusia nu mai eliberează paşapoarte persoanelor mobilizate în armată – decizie cu impact direct asupra deplasărilor rușilor
19:43 - A murit Alexandru Arșinel / Actorul avea 83 de ani
19:34 - Hoț de biciclete, surprins de camerele de luat vederi într-un bloc din Arad / Cum a reacționat când și-a dat seama că este filmat (VIDEO)
19:33 - Lovitura pregătită de Zelenski în ziua în care Putin va semna decretul pentru anexarea regiunilor din Ucraina
19:04 - Ce dezvăluie certificatul de deces al reginei Elisabeta? William, Andrew, Edward și Sophie erau în aer când ea a murit, doar Charles și Anne au putut ajunge la Balmoral
19:00 - Cătălin Tolontan, despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu: „Mă voi semna pe cărțile lui Ioan Chirilă”
18:55 - Incident șocant la meciul dintre FC Brașov și Hermannstadt! Ambulanța a intrat pe teren după un fault violent
18:31 - Rusia le promite recruților mobilizați pentru război că le șterge împrumuturile dacă mor în Ucraina
18:22 - Daniel Dăianu: Statele vor salva furnizorii de energie de ultimă instanță, așa cum au salvat și sectorul bancar / E dezordine în luarea deciziilor, dar așa e în război, nu ai timp să optimizezi. E ușor doar să stai pe margine (VIDEO)