Premierul Belgiei, Alexander De Croo, la Palatul Cotroceni: „Securitatea noastră este una colectivă. Frontiera României este și frontiera noastră” (VIDEO)

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, la Palatul Cotroceni: Securitatea noastră este una colectivă. Frontiera României este și frontiera noastră (VIDEO)
Captura video În imagini, Premierul Belgiei Alexander De Croo

Premierul Belgiei,  Alexander De Croo, a declarat marți seara, la Palatul Cotroceni, unde a susținut o conferință comună cu președintele Klaus Iohannis, că Vladimir Putin a calculat greșit când a decis să invadeze Ucraina:

„Belgia și România sunt parteneri apropiați în UE, în NATO și este foarte limpede că războiul lui Vladimir Putin au întărit aceste legături. Acestea sunt ceva care se pot vedea acum în teren. Ca belgieni avem peste 300 de militari în România, o premieră pentru Belgia în cadrul NATO.

Este o manifestare tangibilă a solidarității dintre țările noastre. Tot ce vedem astăzi este o dovadă a unui calcul greșit pe care l-a făcut Putin, cu privire la hotărârea ucrainenilor de a se apăra, cu privire la hotărârea vestului de a face Rusia să plătească, cu privire la unitatea pe care o avem ca parteneri UE, MATO este mai puternică decât oricând.

Securitatea noastră este una colectivă. Frontiera dumneavoastră este și frontiera noastră”, a spus premierul Belgiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe