Iohannis se întâlnește din nou cu Orban. Anticipatele ar putea fi printre subiectele abordate

Iohannis se întâlnește din nou cu Orban. Anticipatele ar putea fi printre subiectele abordate
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, din nou, la Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban. La discuții vor participa și vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Aceștia ar putea aborda din nou subiectul anticipatelor și, dată fiind prezența ministrului Boloș, și subiectul atragerii de fonduri europene, notează HotNews.

La discuțiile precedente, din 10 ianuarie, Iohannis și Orban au ajuns la concluzi că se pot organiza alegeri parlamentare anticipate.

„Președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidențiale că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală, Parlamentul este domninat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului și este absolut necesar ca puterea să revină la popor”, afirma, la acea vreme, Ludovic Orban.

Acestaa mai precizat atunci că „ar mai fi util” ca alegerile anticipate pentru Parlamentul României să aibă loc simultan cu alegerile locale.