Klaus Iohannis: Nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile. Campionul populismului fără acoperire este, ca de obicei, PSD (VIDEO)

Klaus Iohannis: Nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile. Campionul populismului fără acoperire este, ca de obicei, PSD (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, că este important ca alegerile locale să aibă loc pentru că ”provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează autorităților locale și democrației în ansamblu”. În acest context, șeful statului a acuzat PSD că recurge la inițiative ”complet demagogice cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale”. Astfel, Iohannis a făcut apel la ”decență politică”și i-a sfătuit pe cetățeni să se informeze temeinic și să voteze doar în cunoștință de cauză.

Klaus Iohannis:E o întrecere în această perioadă în Parlament cu votarea diverselor proiecte, campionul populismului fără acoperire, fiind, ca de obicei, PSD

”Au fost luate măsuri pentru a permite desfășurarea alegerilor astfel încât cetățenii care vin la vot să fie perotejați. Nu știm cât va mai dura pandemia și de aceea alegerile nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează autorităților locale și democrației în ansamblu. Campania a început și chiar dacă e atipică partidele își pot prezenta proiectele. Din păcate, nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. E o întrecere în această perioadă în Parlament cu votarea diverselor proiecte, campionul populismului fără acoperire, fiind, ca de obicei, PSD.

Fac un apel la decență politică. Crearea de false așteptări imposibil de susținut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care își dovedesc eficiența sunt practici electorale toxice care fac rău oamenilor.

Dragi români, în această campanie electorală, informați-vă, comparați ofertele și alegeți în cunoștință de cauză”, a spus Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Creșterea pensiilor cu 40% și majorarea salariilor profesorilor, reintroduse în buget, printr-un amendament al PSD

PSDa depus luni, la Comisiile de muncă ale Parlamentului,un amendamentla rectificarea bugetară, prin care se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială dinLegea pensiilor, prin care acestea se majorează cu 40% de la 1 septembrie 2020. Marți, liderul social-democraților,Marcel Ciolacu, și-a manifestat încrederea că amendamentul va trece de plenul comun al Parlamentului.

„Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că amendamentul va trece în votul din plenul comun.PSDeste minoritar acum în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a declaratMarcel Ciolacu, marți, pentru RTV.

Ultima oră
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)