Klaus Iohannis: „Primarii vor amenaja centrele de vaccinare și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli”

Klaus Iohannis: Primarii vor amenaja centrele de vaccinare și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli
Foto: presidency.ro

Întrebat despre disputa dintre primari și Ministerul Sănătății privind alocarea fondurilor necesare pentru înființarea centrelor de vaccinare, președintele Klaus Iohannis a precizat că acestea sunt probleme fictive de care unii au încercat să se folosească pentru a câștiga popularitate.

Șeful statului a dat asigurări că Ordonanța care reglementează alccarea de fonduri va fi adoptată și că edilii vor putea să deconteze cheltuielile.

“Nu cred că aceste probleme vor pune în pericol succesul campaniei de vaccianre, cum ele nici nu sunt probleme reale, sunt probleme fictive. Unii au crezut că este bine să se profileze un pic în plus. Cum nu mai avem campanie electorală, trebuie să găsească alte metode politicienii de a ieși în față.

Pot să vă spun din sursă sigură, prezidențială, că această Ordonanță urmează să fie dată. A fost discutată inclusiv cu menționații primari nemulțumiți care vor primi sprijin de la Guvern. Medicii și personalul medical care va lucra în aceste centre va fi plătit, primarii vor amenaja aceste secții și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli. Toate premizele pentru a avea o campanie de vaccinare de succes sunt pregătite și vor fi create cu tot cadrul juridic în cel mai scurt timp”,a declarat pre;edintele Klaus Iohannis.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei