Klaus Iohannis: PSD nu a învățat nimic și nici nu dorește să facă o politică constructivă (VIDEO)

Klaus Iohannis: PSD nu a învățat nimic și nici nu dorește să facă o politică constructivă (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că Partidul Social Democrat (PSD) ”nu a învățat nimic și nici nu dorește să facă o politică constructivă”.

Klaus Iohannis, despre proiectul privind acordarea stimulentului de risc pentru cadre didactice

Întrebat daca va promulga legea privind acordarea stimulentului de risc pentru cadre didactice, șeful statului a menționat că ”vă voi spune atunci când o să o am în față”.

Acesta a mai spus că PSD nu a învățat nimic, nici nu dorește și nici nu dorește să facă o politică constructivă.

”Pot să vă spun un lucru care, sincer, m-a întristat și chiar m-a surprins un pic. Astăzi, în Comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat într-un fel cu amendamente proiectul rectificării bugetare și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, pesediștii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an și în anul viitor. Este evident că acești bani, pur și simplu, nu există, și constatăm că PSD nu a învățat nimic și nici nu dorește să facă o politică constructivă”, a afirmat Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă miercuri

Amintim că președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, de la ora 18.00, o conferință de presă în care a abordat subiecte precum începerea noului an școlar, alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie, despre presupusa plată de polițe din MAI sau măsurile de relaxare.

Klaus Iohannis: Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național

Președintele Klaus Iohannis a declarat că le-a cerut tuturor primarilor, președinților consiliilor județene și inspectorilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli.

”Au reînceput școlile, multe cu prezența fizică a copiilor. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare. Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare”, a spus președintele.

Iohannis a cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național, ”cu vulnerabilitățile și soluțiile necesare”.

Klaus Iohannis, despre măsurile de relaxare

Președintele României consideră că măsurile de relaxare s-au luat atunci când experții, specialiștii, epidemiologii au spus că se poate lua o măsură sau alta.

”Cred că România a acționat cu suficient de multă precauție și cred că din ce în ce mai mulți cetățeni înțeleg că această precauție nu trebuie să fie așteptată de la autorități, ci de la fiecare în parte. Este motivul pentru care în fiecare săptămână îi rog pe români să poarte masca, să păstreze distanța și să se îngrijească. Noi restricții în momentul acesta nu sunt prevăzute”, a spus el.