Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au ajuns cu întârziere la Chișinău din cauza ceții. Festivitățile dedicate împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, amânate (VIDEO)

Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au ajuns cu întârziere la Chișinău din cauza ceții. Festivitățile dedicate împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, amânate (VIDEO)
Foto: presidency.ro

UPDATE, 27 august, ora 12.10: Avioanele în care se aflau președintele Klaus Iohannis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au reușit până la urmă să aterizeze la Chișinău. Problemele inițiale au apărut din cauza ceții. Pentru că au sosit cu întârziere, evenimetele organizate cu ocazia  împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova au fost amânate. Acestea, însă, au loc astăzi, iar Iohannis urmează să discute apoi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. La final, aceștia vor susține o declarație de presă comună.

Știre Inițială:

Festivitățile dedicate împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova se amână. Președintele Klaus Iohannis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu pot ateriza la Chișinău din cauza ceții. Singurul șef de stat care este acolo este cel polonez, și asta pentru că a aterizat joi în Moldova, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Republica Moldova aniversează 30 de ani de independență. Evenimente, amânate din cauza ceții

„Programul evenimentelor festive dedicat celor 30 de ani de Independență se amână cu aproximativ o oră. Întârzierea este determinată de ceaţa densă deasupra aeroportului Chișinău, care nu a permis aterizarea la timp a avioanelor Președinţilor Klaus Iohannis şi Volodymyr Zelenskyy”, a transmis Preşedinţia Rapublicii Moldova.

Iar Administrația Prezidențială a precizat că se așteaptă permisiunea de aterizare a avionului în care se află Klaus Iohannis.

Iohannis va participa la ceremonia dedicată aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Șeful statului va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Klaus Iohannis va susţine declaraţii de presă comune cu cei trei şefi de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe