Laura Codruța Kovesi vrea să ridice imunitatea a două eurodeputate din Grecia, Eva Kaili fiind una dintre ele

Laura Codruța Kovesi vrea să ridice imunitatea a două eurodeputate din Grecia, Eva Kaili fiind una dintre ele
Foto: Facebook

Parchetul european (EPPO), care o are în frunte pe Laura Codruța Kovesi, vrea ridicarea imunităţii parlamentare a două eurodeputate din Grecia, Eva Kaili fiind una dintre ele, care în prezent se află sub arest pentru o presupusă afacere de corupţie cu statul Qatar.

Cererea, depusă joi, se bazează pe o anchetă diferită de cea legată de Qatar, înfăptuită de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), ce confirmă că „există o suspiciune de fraudă în detrimentul bugetului UE, în legătură cu managementul indemnizaţiilor parlamentare, şi în special privind remunerarea asistenţilor parlamentari acreditaţi”, a specificat EPPO într-un scurt comunicat, conform Agerpres.

Eva Kaili deja demisă

Maria Spyraki este cealaltă eurodeputată vizată și membra grupului Partidului Popular European (PPE). Eva Kaili face parte din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D).

În conformitate cu legea aplicabilă la nivel naţional, dnele Kaili şi Spyraki beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”, mai este precizat în comunicatul parchetului condus de Laura Codruţa Kovesi, potrivit stirileprotv.ro.

Eurodeputata elenă Eva Kaili a fost demisă marți din funcţia de vicepreşedinte de către Parlamentul European, în urma inculpării sale împreună cu alte persoane, în cazul de presupusă corupţie ce include Qatarul, informează AFP, citată de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe