Legea 5G, promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ a trecut de Parlament în varianta propusă de Guvern

Legea 5G, promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ a trecut de Parlament în varianta propusă de Guvern
foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind rețelele 5G, act normativ care a fost adoptat de Parlament, în 7 iunie, în forma promovată de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea 5G

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 11 iunie 2021, decretul pentru promulgarea Legii privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G”, a anunțat Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Parlamentul a adoptat actul normativ în varianta propusă de Guvern

Camera Deputaților adopta legea privind rețelele 5G la jumătatea lunii mai. La rândul său, Senatul o aprobaîn 7 iunie, iar actul normativ trecea oficial de Parlament, fără ca deputații și senatorii să adopte vreun amendament.

La trimiterea legii spre promulgare, președintele Camerei Deputaților spunea că actul normativ este unul „de o importanță capitală pentru România”.

„În urmă cu puțin timp am semnat și am înaintat spre promulgare Legea referitoare la rețelele 5G. Este un act normativ de o importanță capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponențială în domeniul IT și al comunicațiilor folosind tehnologia 5G. Această lege are la bază Memorandumul dintre România și Statele Unite ale Americii, convenit de președintele Klaus Iohannis. Totodată, este o reglementare în acord cu legislația europeană în domeniu”, declara Ludovic Orban.

Liderul PNL puncta că„rețelele 5G înseamnă bunăstare”.

În această lege ne-am asigurat că securitatea națională este garantată de un mecanism prin care rețelele vor putea fi utilizate de furnizorii de comunicații pe baza unei autorizări și verificări prealabile. Am dorit să eliminăm orice risc ca astfel de infrastructuri să fie utilizate în scopuri ostile.În continuare, așteptăm cu mare interes implementarea tehnologiilor 5G și impactul economic pozitiv pe care acestea îl vor genera în România. Rețelele 5G înseamnă bunăstare. Asta pentru că sunt fundamentul economiei digitale, o economie cu o viteză de creștere mult mai mare decât economia tradițională și care generează o creștere accelerată a nivelului de trai”, adăugaliberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe