Lucian Bode: În Jandarmerie, Poliție și Poliția de Frontieră au fost făcute anul acesta 250 de împuterniciri pe funcţii de conducere. Această practică e anormală / Soluția ministrului

Lucian Bode: În Jandarmerie, Poliție și Poliția de Frontieră au fost făcute anul acesta 250 de împuterniciri pe funcţii de conducere. Această practică e anormală / Soluția ministrului
Foto: Lucian Bode / Facebook

Lucian Bode, ministrul liberal al Internelor, a declarat, sâmbătă, că la nivelul Jandarmeriei, Poliției Române și Poliției de Frontieră au fost făcute, în primele patru luni ale acestui an, 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere, practică pe care el o condamnă. Bode a insistat că această situație trebuie să înceteze și altă soluție nu există decât aceea de a modifica legislația privind statutul polițistului.

Lucian Bode critică împuternicirile pe funcție și vrea concursuri în structurile MAI

„Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI – Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe”, a declarat Lucian Bode, potrivit News.ro.

Ministrul de Interne a spus apoi că acestă practică „va trebui să înceteze” și nu există altă soluție decât aceea de a modifica legislația privind statutul polițistului, așa încât „să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj”.

Lucian Bode a mai afirmat că deja i-a cerut lui Benone-Marian Matei, noul șef al Poliției Române, să vină cât mai repede cu un plan, așa încât „de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate”. El a precizat că acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul celorlalte structuri din cadrul Ministerului de Interne.