Lucian Romașcanu, despre Programul Anghel Saligny: „Este unul din drumurile spre egalizare și reducerea decalajelor din România” (VIDEO)

Lucian Romașcanu, despre Programul Anghel Saligny: Este unul din drumurile spre egalizare și reducerea decalajelor din România (VIDEO)
Foto: Facebook @ Lucian N. Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a subliniat luni importanța Programului Anghel Saligny pentru dezvoltarea României, la conferința anuală de Ziua Europei, organizată  la Institutul Cervantes din București, de către PES activists România și Partidul Social Democrat:

Dimensiunea socială lipsea integral în guvernarea cealaltă care a ținut România în loc. Țineți minte tot scandalul cu Anghel Saligny…este unul din drumurile spre egalizare și reducerea decalajelor din România cum puține au avut loc. Vor fi 17 miliarde de lei care vor merge către infrastructură. Toate diferențele pe care le vedem în alte țări trebuie să dispară”, a spus ministrul Culturii.

Prezentă la eveniment, Evelyn Regner, vicepreședinte al Parlamentului European, a spus că este nevoie de salariul minim european „pentru că sunt atât de multe decalaje”.

„Independența financiară nu e mai importantă decât pilonii sociali. Trebuie să facem ceva în privința taxelor și impozitelor, avem un mare decalaj între cei care atrag bogăția și toată chestiunea aceasta a impozitelor e foarte importantă pentru o societate mai echitabilă.

Avem nevoie de uniune si la nivelul UE pentru a avea democrație și pentru a avea mai puține embargouri la nivel național”.

Urmăriți B1TV.ro și pe