Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”

Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi
Lucian Romașcanu / Foto: Inquam, Octav Ganea

PSD rămâne fără reacție în scandalul momentului, introducerea cuvântului „gen” în loc de „sex”, în contextul în care manifestațiile activiștilor LGBT+ sunt din ce în ce mai vizibile. În schimb, deputatul Lucian Romașcanu a prezentat un punct de vedere, pe marginea acestui subiect.

„N-avem o poziție oficială, politică. N-am văzut să fi fost o ședința dedicată acestui lucru. În plan personal pot să zic că m-am uitat după acest lucru”, a declarat Lucian Romașcanu.

Lucian Romașcanu (PSD): „Eu nu sunt foarte de acord cu acest lucru”

Oficialul PSD face o distincție clară între „sex” și „gen”, primul fiind conceptul natural din punct de vedere biologic și spiritual, potrivit lui Romașcanu.

„Nu e tricolorul, dar este stema. Probabil că este o chestiune de ergonomie a acestui act.

Pe partea de gen și sex, eu sunt mai tradiționalist. Aș fi vrut și eu să fie sexul trecut acolo. Fiind stat membru al Uniunii Europene, probabil că va trebui să decidem dacă ne pliem sau nu.

Sexul ți-l dă Dumnezeu, pentru cine crede în acest lucru. Genul ți-l alegi. Și atunci, genul poate fi mai mult decât feminin/ masculin. Există și alte variante de opțiune proprie. Probabil că aici s-a avut în vedere acest lucru. Eu nu sunt foarte de acord cu acest lucru”, a mai transmis Romașcanu.

Ultima oră
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut