Ludovic Orban: Am consolidat relația de prietenie și colaborare apropiată între România și Franța / Am avut o întâlnire cu reprezentanții a peste 60 de companii franceze importante (VIDEO)

Ludovic Orban: Am consolidat relația de prietenie și colaborare apropiată între România și Franța / Am avut o întâlnire cu reprezentanții a peste 60 de companii franceze importante (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a început săptămâna cu o vizită oficială de două zile în Franța, unde s-a întâlnit cu mai mulți demnitari francezi, printre care și omologul său de la Paris, Jean Castex. În acest context, marți, premierul român a făcut o serie de precizări legate de deplasarea sa, ocazie cu care a menționat că a participat la o întâlnire cu reprezentanții a peste 60 de companii importante din MEDEF, Mișcarea întreprinderilor din Franța.„Cel mai important obiectiv pe care l-am avut a fost acela de a stabili coordonatele colaborării între Franța și România în următorii patru ani, prin intermediul foii de parcurs aferente parteneriatului strategic”, a mai adăugat, printre altele, demnitarul liberal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Mi s-a relevat un interes foarte mare din partea companiilor franceze de a investi în România

„Am consolidat relația de prietenie și de colaborare apropiată între Franța și România, și practic am abordat teme de interes comun. De asemenea, am avut o întâlnire (…) la MEDEF, care este asociația firmelor, companiilor franceze, o întâlnire în care am prezentat oportunități de investiții pentru companii franceze în România și am răspuns la o serie de întrebări ale reprezentanților companiilor. A fost o întâlnire cu o participare largă. Am avut peste 60 de companii importante din MEDEF care au fost reprezentate la această întâlnire și chiar mi s-a relevat un interes foarte mare din partea companiilor franceze de a investi în România. Sigur că am avut o plimbare pe malul Senei, într-o locație foarte frumoasă, care a primit numele Reginei Maria printr-o hotărâre a Consiliului General al municipalității Parisului”, a mai adăugat demnitarul liberal”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Întrebat care este cea mai importantă realizare a acestei vizite, premierul Ludovic Orban a răspuns: „Sigur că cel mai important obiectiv pe care l-am avut a fost acela de a stabili coordonatele colaborării între Franța și România în următorii patru ani, prin intermediul foii de parcurs aferente parteneriatului strategic, dar fiecare moment al vizitei a reprezentat un moment important pentru România. Chiar participarea la reuniunea OECD, pentru că România poate să aibă o serie de avantaje din integrarea în OECD. Noi, de altfel, și suntem într-un fel – fără a fi devenit membri, noi participăm la toate activitățile OECD, fiind una dintre cele mai prezente țări care nu sunt membre OECD în toate grupurile de lucru și în toate sesiunile, workshop-urile care se organizează la nivelul OECD. De asemenea, întâlnirea cu președintele Adunării Naționale, cu președintele Senatului au reprezentat momente importante de dialog la nivel înalt interinstituțional între instituții foarte importante din Franța și România, care au reafirmat colaborarea extrem de apropiată și care au dus la stabilirea unor poziții de interes comun atât în politica la nivel european, cât și în politica internațională”.