Ludovic Orban: Am încredere că PNL va alege o conducere care să ofere garanția că va lupta cu toată forța contra PSD / Florin Cîțu și unii dintre susținătorii săi sunt în pozițiile lor ca urmare a negocierilor conduse de mine (VIDEO)

Ludovic Orban: Am încredere că PNL va alege o conducere care să ofere garanția că va lupta cu toată forța contra PSD / Florin Cîțu și unii dintre susținătorii săi sunt în pozițiile lor ca urmare a negocierilor conduse de mine (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat, s-a arătat încrezător că membrii partiului vor alege la Congres o conducere care să ofere garanția că va lupta, „cu arme legale, dar cu toată forța”, contra PSD, pe care l-a indicat drept adversarul politic al liberalilor.

Ludovic Orban, încrezătorcă PNL va alege o conducere care să ofere garanția că va lupta cu toată forța contra PSD

Fostul premier s-a aflat într-o vizită la Brăila, vineri, și a fost întrebat dacă există PSD-iști în filiala liberală de acolo, context în care a răspuns: „Acum noi știm că de-a lungul timpului au fost lideri ai partidului care au avut relații foarte bune cu PSD și în perioada USL, și în alte perioade decât în perioada USL”.

„Eu am încredere că membrii Partidului Național Liberal vor alege o conducere care să ofere garanția că va lupta, sigur, cu arme legale, dar cu toată forța, contra adversarului nostru politic, care este PSD”, a adăugat președintele PNL.

Ludovic Orban a vorbit apoi despre rezultatele înregistrate de PNL în mandatul său.

„Un alt coleg de-al meu, acum vreo trei ani de zile, m-a asemuit cu o locomotivă de aburi, înainte de alegeri europarlamentare a făcut această declarație. O locomotivă cu aburi care trage un tren modern. Am câștigat alegerile europarlamentare, am câștigat referendumul inițiat de Președintele României cu un scor de două treimi din cetățenii care s-au prezentat la vot, am câștigat alegerile prezidențiale cu cel mai mare scor pe care l-a înregistrat vreodată un candidat de dreapta, candidatul Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis. Pentru prima oară de la Revoluție, un lider al unei formațiuni de dreapta a reușit să dărâme un guvern FSN, FDSN, PDSR, mă rog, urmașii Partidului Comunist. Am câștigat alegerile locale. N-am câștigat alegerile parlamentare pentru că am guvernat într-un an de pandemie, probabil în cea mai grea perioadă de la Al Doilea Război Mondial prin care a trecut România, și, evident, pentru a proteja sănătatea și viața oamenilor, a trebuit să luăm măsuri care multe dintre ele nu au fost populare, dar cred că în timp lumea va înțelege că tot ce am făcut am făcut numai și numai pentru a apăra viața și sănătatea oamenilor”, a mai afirmat liberalul.

Ludovic Orban spune că Florin Cîțu și unii dintre susținătorii săi se află în pozițiile lor datorită negocierilor pe care le-a condus el, ca președinte PNL.

„Am negociat și, astăzi, Partidul Național Liberal este la guvernare, este principalul partid de gvernământ. Unii dintre cei care îl susțin pe Cîțu și chiar domnul Cîțu sunt în pozițiile pe care le au ca urmare a negocierilor care au fost conduse de mine ca președinte al Partidului Național Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze