Ludovic Orban, către liberali: Oamenii ne judecă după ce facem. De aceea, grija principală a liderului PNL trebuie să fie performanța guvernării

Ludovic Orban, către liberali: Oamenii ne judecă după ce facem. De aceea, grija principală a liderului PNL trebuie să fie performanța guvernării
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, candidat la președinția PNL, a declarat joi, în fața liberalilor din Neamț, că nu e deloc simplu să conduci un partid și mai ales unul precum PNL. „Trebuie să ai capacitatea să iei decizii astăzi, nu mâine”, pentru că în timp „lucrurile pot să se înrăutățească”. La congresul din 25 septembrie, însă, liberalii sunt cei care vor decide, iar modul în care va arăta PNL în următorii ani „depinde de priceperea celui care va fi votat președinte al Partidului Național Liberal”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, declarații în Neamț, în contextul alegerilor interne din PNL

„Le-am spus liberalilor din Neamț, astăzi, în cadrul prezentării moțiunii mele, ”PNL – Forța Dreptei” că în toate deciziile pe care le-am propus forurilor statutare ale partidului, în cei patru ani de conducere, nu m-am bazat pe instinct, deși de multe ori intuiția este importantă. Întotdeauna am ținut să vin cu argumente solide, studii, analize, puncte de vedere ale cât mai multor colegi.

Nu este deloc ușor să conduci un partid, și mai ales nu este ușor să conduci Partidul Național Liberal. Trebuie să ai capacitatea să iei decizii astăzi, nu mâine, nu poimâine, pentru că dacă nu iei decizii astăzi lucrurile pot să se înrăutățească sau să nu aibă efectele favorabile. În politică, trebuie să știi când să iei deciziile și mai ales să ai capacitatea de a lua deciziile cântărind cât mai multe informații, argumente, pentru ca decizia să fie una corectă”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Acesta le-a transmis liberalilor că, după deciziile pe care le-a luat el, acum a venit rândul lor să hotărască, iar miza e chiar modul în care va arăta partidul în următorii ani: „Pe 25 septembrie, liberalii sunt cei care vor decide cine va fi președintele Partidului Național Liberal. Cel care va fi ales președintele partidului este cel care va influența în mod decisiv evoluția ulterioară a PNL. Este cel care dă direcția și care pune pe masă viziunea și are capacitatea de a antrena membrii PNL în atingerea obiectivelor partidului. Totul depinde de priceperea celui care va fi votat președinte al Partidului Național Liberal”.

Ludovic Orban a mai afirmat că alegătorii vor ține minte prestația PNL la guvernare, prin urmare președintele partidului trebuie să se preocupe în mod real de modul în care liberalii guvernează: „În 2024, toate alegerile vor fi într-un singur an. Pentru a ne prezenta cu fruntea sus și cu șanse de a rămâne principalul partid de guvernământ, va trebui să avem performanță în guvernarea națională și în guvernarea locală. După asta ne vor judeca oamenii. De aceea, pentru președintele PNL grija principală trebuie să fie pentru performanța guvernării în mod real. Iar rezultatele în guvernare depind de capacitatea noastră de a pune piciorul de accelerație și a finaliza cât mai rapid proiectele pe care ne-am angajat că le vom duce la bun sfârșit”.

Urmăriți B1TV.ro și pe