Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari”

Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari
Ludovic Orban, alături de Dan Barna și Dacian Cioloș

Ludovic Orban ar fi deschis la o colaborare alături de USR-PLUS, pentru reîntregirea coaliției de guvernare.

„Să fim cinstiți. Vorbesc ceva cu ei, vin mâine cu altceva, răspoimâine vin cu altceva. De multe ori se comportă ca și cum ar fi în opoziție, dar vă spun un lucru, prefer USR ca partener în coaliția de guvernare decât USR ca adversar.

E ca în box: când boxezi cu un boxer cu alonjă, îi ții aproape, nu îl ții la distanță, pentru că îți trage niște pumni de te răstoarnă cu cracii-n sus, de la distanță. Și uitați-vă ce bine se simt de când au trecut în opoziție, s-au resolidarizat, sunt în mediul lor, ei sunt născuți din critică”, a declarat Ludovic Orban, la Arad.

În opinia lui Orban, atacurile dintre PNL și USR-PLUS ar trebui să înceteze.

„Cu cât trece timpul și cu cât se comit agresiuni în continuare împotriva celor de la USR-PLUS, cu atât mai greu va fi de refăcut coaliția, pentru că toate aceste războaie lasă răni adânci”, a mai punctat Orban.

Avertismentul lui Ludovic Orban, înainte de alegerile din PNL

Președintele Camerei Deputaților crede că PNL va continua căderea liberă în sondaje, cu Florin Cîțu la conducere.

„Vă spun că și mie îmi va fi extrem de greu să realizez lucrurile respective. Dacă nu voi fi ales președinte, nu văd nicio soluție pentru Partidul Național Liberal de recredibilizare, de a crește performanța guvernamentală, pentru că, dacă ne privim în ochi și fără să o spunem tare, ci la o cafea, știm că e loc de mai bine, știm că piciorul trebuie pus pe accelerație, nu pe frână, știm că un guvern trebuie să aibă o performanță mult mai bună, că deciziile trebuie să se ia mult mai repede”, a mai precizat liderul PNL.