Ludovic Orban, despre plățile restante din PNDL: La rectificarea bugetară o să se aloce sumele suplimentare (VIDEO)

Ludovic Orban, despre plățile restante din PNDL: La rectificarea bugetară o să se aloce sumele suplimentare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a declarat în legătură cu plățile restante pentru PNDL că va exista o rectificare bugetară în august pentru suplimentarea bugetului ministerului dezvoltării, astfel încât autoritățile locale și companiile implicate în proiectele aflate în desfășurare să deconteze facturile:

“În planificarea bugetară am solicitat suplimenatrea bugetului Ministerului Dezvoltării, la alcătuirea bugetului, spunându-le că nu au luat în calcul decontările de anul trecut în planificare.

Vreau să dau un mesaj către primarii noștri, către constructori, către primarii celorlalte formațiuni politice să lucreze. La rectificarea bugetară, deja s-a discutat cu prim-ministrul, o să se aloce sumele suplimentare, oricum tot ce se vor depune facturi până în data de 15 iunie se vor deconta.

Până la rectificare o să existe o perioadă de două –trei săptămâni de întârziere în decontarea facturilor pe lucrări, dar imediat după rectificare se vor deconta sumele. Mesajul este să lucreze. Se vor aloca bani la rectificarea bugetară. Aceasta o să fie în august și se vor aloca banii respectivi”, a spus Ludovic Orban.