Ludovic Orban, despre situația lui Costel Alexe: Aştept să vedem ce calitate are în dosar şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare (VIDEO)

Ludovic Orban, despre situația lui Costel Alexe: Aştept să vedem ce calitate are în dosar şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, în caadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că se va lua o decizie în partid în cazul lui Costel Alexe, după ce se va stabili ce calitate are în dosarul de la DNA. Fost ministru al Mediului în guvernul liberal, actual președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită și instigare la delapidare.

Precizările lui Ludovic Orban, despre Costel Alexe, anchetat de DNA

”Aştept să vedem exact care este situaţia, ce calitate are domnul Alexe şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare”, a spus Orban.

În ceea ce privește o posibilă demisie din partea lui Alexe, Orban a precizat: ”Domnul Alexe a fost ales preşedinte al consiliului judeţean, a fost ales cu un scor de peste 40% şi nu există în momentul de faţă nicio constrângere legală care să îl împiedice să îşi exercite acest mandat de preşedinte al consiliului judeţean. E o decizie pe care poate să o ia domnul Alexe. Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al CJ?”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Costel Alexe poate fi urmărit penal de DNA

Pe 5 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Costel Alexe.

Acesta este acuzat de DNA că în perioada martie-aprilie 2020, în calitate de ministru al Mediului, ar fi pretins de la managerul unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă, pentru ca ulterior să-i dea acestuia, cu titlu gratuit, certificate de emisii de gaze cu efect de seră, astfel încât combinatul siderurgic să poată închide un depozit de deșeuri neconforme.

Alexe ar fi primit 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 de lei, iar bunurile ar fi fost primite la punctul de lucru al unei societăți comerciale, care este administrată de o rudă a lui Alexe.

Alexe: Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii

Fostul ministru respinge acuzațiile.

”Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, a spus Alexe.

El s-a prezentat pe 7 ianuarie la DNA, ocazie cu care a declarat că își dorește ”finalizarea cat mai rapidă a acestui demers judiciar” pentru că este nevinovat.