Ludovic Orban, despre tragedia de la Piatra Neamț: Cum să fie suficientă o demisie? Se face o anchetă penală, iar vinovații trebuie pedepsiți (VIDEO)

Ludovic Orban, despre tragedia de la Piatra Neamț: Cum să fie suficientă o demisie? Se face o anchetă penală, iar vinovații trebuie pedepsiți (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că simpla demisie a managerului spitalului din Piatra Neamț nu este suficientă, căci mai mulți oameni și-au pierdut viața în incendiul de sâmbătă. Acesta a precizat că se desfășoară acum o anchetă penală, iar vinovații trebuie să plătească.

Ludovic Orban: Vinovații pentru tragedia de la Piatra Neamț trebuie pedepsiți

„Acolo e vorba de pierderea a zece vieți (11, de fapt). Se face o anchetă penală. Am dat dispoziție la toate structurile subordonate Guvernului să sprijine ancheta. E o răspundere uriașă și cei vinovați trebuie să fie pedepsiți.

Cum să fie suficientă o demisie?

Toate măsurile pe care le luăm sunt pentru a preveni o situație similară. Au fost efectuate lucrări de intervenție, de construire a unui perete, s-au mutat pacienții de la etajul 3 la etajul 2, or acolo sunt niște lucruri care trebuie cercetate și identificați vinovații, care trebuie pedepsiți”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre tragedia de la Piatra Neamț: Cum să fie suficientă o demisie? Se face o anchetă penală, iar vinovații trebuie pedepsiți

11 pacienți COVID-19 au murit după un incendiu în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Managerul unității medicale demisionează

11 paciențiinfectați cu coronavirus, care erau intubați,au murit după ce un incendiu care aizbucnit, sâmbătă,în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.Alți șase pacienți COVID-19, care se aflau în salonul alăturat, au fost transferați în stare gravăla Spitalul mobil de la Lețcani.

Medicul anestezist Cătălin Denciu, care asărit în flăcări pentru a salva bolnavii, are acum arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului. El primeșteîngrijiri medicale la Spitalul militar Regina Astrid din Belgia.

„Membrii echipeimedicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor”,a transmis Ministerul Sănătății, luni seară, printr-un comunicat.

Lucian Micu, managerul spitalului din Neamț, a anunțat că marți își va depunedemisia. El a ținut să precizeze că: „Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienții”.

Spitalul Județean din Piatra Neamț a schimbat opt manageri în ultimul an, printre care un patron de pompe funebre.