Ludovic Orban: Există restanțe majore în Parlament. Majoritatea PSD din legislatura trecută pur și simplu a ignorat o serie de atribuții și competențe parlamentare (VIDEO)

Ludovic Orban: Există restanțe majore în Parlament. Majoritatea PSD din legislatura trecută pur și simplu a ignorat o serie de atribuții și competențe parlamentare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a precizat că există restanțe majore în Parlament și a acuzat majoritatea PSD din legislatura trecută că „pur și simplu a ignorat o serie de atribuții și competențe” parlamentare.

Există restanțe majore în Parlament, spune președintele PNL

„Chiar făceam analiza inactivității Parlamentului în legislatura trecută. Există restanțe majore, nu au fost supuse dezbaterii rapoarte de activitate, indiferent că e vorba de Curtea de Conturi, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, de TVR, Radio. Practic, majoritatea PSD din Parlamentul trecut pur și simplu a ignorat o serie de atribuții și competențe ale Parlamentului, și noi va trebui acum să readucem toate lucrurile acestea la zi”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, într-o conferință de presă susținută luni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Legea nu va mai permite cumularea salariului din sectorul public cu pensia

În conferința de presă susținută luni, președintele PNL a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și despre proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat.

„În privința cumulului pensiei cu salariul, când am avut discuții în cadrul Biroului Politic Național cu doamna ministruRaluca Turcan, mi-a prezentat proiectul care se află în pregătire care să reglementeze situația cumulului pensiei cu salariul. Vom prezenta când va fi elaborat dar, în principiu, nu va permite cumularea pensiei cu salariul din sectorul public. Când va fi gata, va fi prezentat proiectul”, a declaratLudovic Orban.

Întrebat dacă i se pare normal să interzică cumulul pensiei cu salariul dar, în același timp, să aducă pe funcții în Guvern oameni care chiar cumulează pensia cu salariul, Ludovic Orban a răspuns:„Odată cu adoptarea legii, oricine va trebui să respecte legea. Principiul îl susținem prin proiectul de lege, punctul nostru de vedere e foarte clar: legea nu va mai permite cumularea salariului din sectorul public cu pensia”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)