Ludovic Orban: Fiecare membru al PNL are deplina libertate de a-și stabili opțiunea la Congres. Eu contez pe colaborarea tuturor. Competiția internă nu trebuie să afecteze mobilizarea partidului (VIDEO)

Ludovic Orban: Fiecare membru al PNL are deplina libertate de a-și stabili opțiunea la Congres. Eu contez pe colaborarea tuturor. Competiția internă nu trebuie să afecteze mobilizarea partidului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, liderul PNL și candidat pentru un nou mandat, a reiterat că va face o campanie pozitivă și a punctat că, prin toată activitatea sa de președinte, a colaborat cu toți membrii formațiunii. „Fiecare membru al Partidului Național Liberal are deplina libertate de a-și stabili opțiunea”, a declarat fostul premier, pe fondul competiției pentru șefia partidului.

Ludovic Orban, despre competiția pentru președinția PNL

„Din punctul meu de vedere, ceea ce am spus la începutul campaniei și am respectat până acum, voi respecta și de acum încolo, și anume voi face o campanie pozitivă, o campanie care are la bază viziunea mea despre evoluția Partidului Național Liberal, care va stabili obiectivele esențiale ale Partidului Național Liberal în următorii patru ani și, de asemenea, va defini programele, proiectele și politicile publice care vor sta la baza leadership-ului pe care îl voi asigura partidului în următorii patru ani de zile”, a declarat Ludovic Orban, luni, după reuniunea Biroului Executiv al PNL.

El a subliniat că fiecare membru PNL „are deplina libertate de a-și stabili opțiunea”, atât la alegerile din organiazțiile locale și județene, cât și la cele de la Congres și de la Consiliul Național subsecvent.

„Eu contez pe colaborarea tuturor membrilor Partidului Național Liberal, indiferent de opțiunea lor. De altfel, am și arătat, prin toată activitatea mea de președinte, că eu am colaborat cu toți membrii Partidului Național Liberal. (…) În ceea ce mă privește, sunt un om care respect democrația, respect drepturile fiecărui membru al Partidului Național Liberal. Toate deciziile care au fost luate de-a lungul celor patru ani în care am condus Partidul Național Liberal au fost luate de organismele statutare ale Partidului Național Liberal. Sunt om care sunt într-o consultare permanentă cu toată baza partidului și de multe ori am consultat și membri care nu fac parte din organismele statutare ale Partidului Național Liberal. La baza oricărei decizii pe care am luat-o în cei patru ani de mandat ca președinte, pe lângă faptul că aceste decizii au fost luate în organismele statutare ale Partidului Național Liberal, întotdeauna am avut analize, sondaje, cercetări, o fundamentare științifică a oricărei propuneri de decizie pe care am formulat-o și la fel voi face și de acum încolo”, a mai spus Ludovic Orban.

Competiția internă, spune președintele PNL, nu trebuie să afecteze mobilizarea partidului pentru alegerile locale parțiale.

„Competiția internă din Partidul Național Liberal nu trebuie să afecteze mobilizarea partidului pentru susținerea candidaților Partidului Național Liberal și, de altfel, am și dat exemplu personal, și am remarcat că și colegul meu, premierul Florin Cîțu, de asemenea a participat la evenimente electorale în susținerea candidaților Partidului Național Liberal”, a adăugat fostul premier.

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac