Ludovic Orban: Grupul parlamentar al PNL răspunde la comenzile lui Cîțu și Iohannis, comenzi contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor (VIDEO)

Ludovic Orban: Grupul parlamentar al PNL răspunde la comenzile lui Cîțu și Iohannis, comenzi contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a acuzat grupul parlamentar al PNL, din care s-a retras marți, că răspunde la comenzile date de Florin Cîțu și de președintele Klaus Iohannis. Aceste comenzi „sunt contrare interesului public, contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor români”, a spus fostul lider al liberalilor, marți seară, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, pe B1 TV: Ordinele lui Iohannis și Cîțu au creat o stare de nemulțumire și de revoltă fără precedent în rândul cetățenilor români

Întrebat cam cât de mare este facțiunea din PNL care îl susține, având în vedere posibila sa plecare din partid, Ludovic Orban a explicat: „Îmi e greu să vă dau acum cifre. Pentru mine calitatea umană contează, sunt convins că cei care mă urmează sunt oameni de caracter, sunt oameni cinstiți, sunt oameni care cred în valorile liberale, oameni care sunt în permanent contact cu oamenii și care înțeleg foarte bine ce trebuie să facă parlamentarii liberali în această situație. Voi vedea. În mod evident până la urmă este o decizie individuală a fiecăruia dintre colegii mei, mai ales la nivelul Parlamentului, și personal eu niciodată nu am pus presiune sau nu am încercat să îi determin pe oameni să acționeze decât în conformitate cu propria evaluare și cu propria conștiință”.

„Grupul parlamentar răspunde la comenzile lui Cîțu și ale lui Iohannis. Practic, aceste comenzi atât timp cât sunt contrare interesului public, contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor români, pentru a putea să mă poziționez onest, cinstit în raport cu oamenii care au avut încredere în noi, a trebuit să iau această decizie. Eu nu mai pot să primesc ordine de la Cotroceni sau să primesc ordine de la Cîțu, ordine care nu sunt înțelese de nimeni și care, practic, au creat o stare de nemulțumire și de revoltă fără precedent în rândul cetățenilor români”, a adăugat Ludovic Orban.

Fostul președinte al PNL a subliniat că și-ar dori ca partidul „să se elibereze de toate comenzile care sunt venite de la Cotroceni”.

„Sigur că mi-aș dori din toată inima, speranța moare ultima, mi-aș dori din toată inima să își revină Partidul Național Liberal, să se elibereze de toate comenzile care sunt venite de la Cotroceni. Din păcate, e puțin probabil în momentul de față așa cum arată toate structurile decizionale ale partidului”, a mai spus Ludovic Orban.