Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)

Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban s-a arătat de părere că moțiunea depusă de USR PLUS și AUR ar trebui să aibă întâietate, în detrimentul celei inițiate de PSD, pentru că a fost înregistrată anterior și a parcurs deja etapa citirii în plenul Parlamentului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre situația moțiunilor de cenzură în contextul deciziei CCR

„Astăzi am convocat Birourile Permanente Reunite pentru a dezbate două puncte. Punctul 1 este programarea zilei de dezbatere și de vot a moțiunii de cenzură inițiate de parlamentarii USR-AUR, care a parcurs prima etapă procedurală, și anume citirea în plen, și trebuie programată ziua dezbaterii și votului. Al doilea punct pe ordinea de zi este programarea moțiunii de cenzură care a fost astăzi depusă la președinții celor două Camere, care este comunicată Guvernului, am transmis către Guvern, în conformitate cu prevederile Constituției, și vom dezbate în BPR calendarul moțiunii de cenzură depuse de PSD”, a declarat Ludovic Orban, marți, la Parlament.

Întrebat care dintre cele două moțiuni ar trebui să aibă întâietate, fostul președinte al PNL a explicat: „Categoric, moțiunea USR PLUS – AUR. A fost depusă anterior și a parcurs deja etapa citirii moțiunii în plen, intrând în termenul constituțional de după trei zile, prevăzut în Constituție, în care și aici a existat o pronunțare a Curții Constituționale în care a stabilit că trebuie programată cu celeritate, adică nu se poate amâna foarte mult după termenul de trei zile, și că nu poate să intervină procrastinarea, adică amânarea nejustificată a depunerii. Tot ceea ce am susținut, iată că de fapt Curtea Constituțională confirmă justețea întregii mele poziții și a tuturor luărilor mele de poziție publică și arată fără putință de tăgadă că reprezentanții PSD și, din păcate, colegii mei din PNL din Birourile permanente reunite au încălcat Constituția și au încălcat principiul constituțional al statului de drept”.