Ludovic Orban: Nu este adevărat că vrem să creștem vârsta de pensionare. Este adevărat că orice creștere de pensie nu mai trebuie să fie din burtă (VIDEO)

Ludovic Orban: Nu este adevărat că vrem să creștem vârsta de pensionare. Este adevărat că orice creștere de pensie nu mai trebuie să fie din burtă (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, dă asigurări că Guvernul de coaliție nu pregătește o majorare a vârstei de pensionare. Într-o conferință de presă susținută, marți, la Parlament, Orban a vorbit despre proiectul prin care cei carevor să continue să muncească și după ce au ajuns la vârsta de pensionare pot face această opțiune.

Ludovic Orban:Nu vom crește vârsta de pensionare obligatorie

”Am văzut că au apărut informații că vrem să creștem vârsta de pensionare. Nu este adevărat că vrem să creștem vârsta de pensionare. Sigur, există un proiect de lege care permite acelora care vor să lucreze după vârsta de pensionare să nu mai treacă prin exercițiul umilitor, an de an, să ceară voie conducătorului instituției sau angajatorului să-i dea voie să lucreze după pensie și conferim acest drept pentru persoanele care sunt în putere și care vor să lucreze. Nu vom crește vârsta de pensionare obligatorie”, a spus Ludovic Orban, la scurt timp după ce și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut clarificări pe această temă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban:Scopul nostru este să echilibrăm pensiile, să eliminăm inechitățile

Orban a mai precizat că reforma sistemului de pensii are ca scop eliminarea inechităților.

”În ceea ce privește reforma în sistemul pensiilor publice, este adevărat că orice creștere de pensie nu mai trebuie să fie din burtă, ăsta e sensul documentului din corespondența care există cu Bruxelles-ul. E normal să fie așa. Trebuie să existe un mecanism predictibil, care să țină cont de indicatori economici obiectivi și care să stea la baza creșterii punctului de pensie.

Recalcularea pensiilor, evident, face parte din reforme pentru că obiectivul reclaculării pensiilor este acela de a elimina inechitățile din sistem. (…) Scopul nostru este să echilibrăm pensiile, să eliminăm inechitățile, să uniformizăm pensiile în funcție de contributivitate”, a mai spus Ludovic Orban.

Despre reforma sistemului de pensii a vorbit, marți, și premierul Florin Cîțu, precizând că „obiectivul acestui sistem este sustenabilitatea”.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“